Čakša: Padomju laikā bija divas sliktas vietas - armija un dzemdību nams

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Veselības ministre Anda Čakša (43) šobrīd ir sava trešā bērniņa gaidībās. Lai arī plānots, ka mazulis pasaulē nāks jau janvāra vidū, ministre turpina pildīt savus amata pienākumus. Intervijā izdevumam «Ieva» viņa atklājusi, ka ar savu piemēru vēlas iedrošināt sievietes dzemdēt arī pēc 40 gadu vecuma, savukārt intervijā žurnālam «Mans Mazais» Čakša atklāti stāsta par grūtniecības periodu.

Anda Čakša atklāj, ka šajā grūtniecībā jūtas pat labāk nekā iepriekšējās divās - toreiz daudz vairāk nācis miegs. Pastāvēja risks, ka arī šīs grūtniecības laikā tā varētu notikt, tāpēc ministre bija gatava - ja tā notiks, tad strādāt viņa nevarētu un godīgi to arī pateiktu, taču tā nebija.

«Un nevienā Ministru kabineta sēdē neesmu gulējusi! Arī nelabumi nav bijuši nevienā grūtniecībā,» stāsta Čakša. «Vienu brīdi man sāka sāpēt mugura, bet, tā kā man ir ļoti augsta pašdisciplīna, uzreiz sāku vingrot un pēc nedēļas atkal varēju normāli staigāt. Pašdisciplīna man ir tik augsta, ka es labi varētu iederēties armijā. Jo īpaši jautājumos, kas skar veselību, es nekad neko neatlieku uz rītdienu, bet daru uzreiz - šodien.»

Grūtniecības periodā veselības ministre no ārsta saņēmusi norādījumus arī par savu ēdienkarti. Šā iemesla dēļ nedēļas nogalēs tiek iepirkti lieli maisi ar dārzeņiem un tos lietot uzturā nākas arī pārējai ģimenei.

Čakša uzskata, ka padomju laikā bijušas divas sliktas vietas - armija un dzemdību nams. Šobrīd gan situācija ir mainījusies - dzemdību laikā ļoti liela nozīme ir personāla atbalstam.

«Grūtniecības laikā sieviete ir ļoti stipra. Pat stiprāka nekā tad, kad viņa nav stāvoklī, jo viņā ir divu cilvēku spēks un prāts. Un tam nāk klāt arī aizsardzība - neielaist visas emocijas, jo saproti, ka tev jāsargā vēl viens cilvēks, un tad ir spēks neņemt galvā visādas muļķības,» stāsta Čakša, atklājot, ka arī pati sevi cenšas disciplinēt, dodoties vakara pastaigās jebkuros laikapstākļos.

Pilnu interviju ar veselības ministri lasiet jaunākajā žurnāla «Mans Mazais» numurā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu