7 pazīmes, kas liecina - tavs bērns aug par introvertu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Katrs bērns ir citādāks un ar unikālu personību, tāpēc vecāku uzdevums ir vērot, kā viņu atvases aug, attīstās un uzvedas. Dažādas bērnu rakstura iezīmes nozīmē dažādus audzināšanas veidus, tāpēc, ja tavs bērns ir introverts, komunicēt ar viņu var būt daudz grūtāk nekā ar ekstravertu. Ja bērns neizrāda nekādu vēlmi komunicēt ar citiem, vecākiem tas var kļūt par izaicinājumu.

Ja vecāki apzinās, ka viņu bērns ir introverts, audzināšana ir grūtāka, tomēr nav neiespējama. Nereti vecāki šo iezīmi jauc ar kautrīgumu. Jāņem vērā, ka introverts un kautrīgs cilvēks nav viens un tas pats. Kautrīgu bērnu vecāki var iedrošināt komunicēt, savukārt introverta iedrošināšana situāciju tikai sarežģīs - bērns izjutīs papildu spiedienu.

Vai arī tevi māc bažas, ka tavs bērns ir introverts? Pirmkārt, par to nevajadzētu uztraukties. Šai iezīmei ir arī vairākas pozitīvās puses. Lai nu kā, vecākiem tas būtu jāņem vērā un jāpiemēro specifiskākas audzināšanas metodes. Lūk, septiņas pazīmes, kas liecina - tavs bērns varētu būt introverts.

1. Viņš izvairās no acu kontakta un komunikācijas ar citiem, it īpaši nepazīstamiem cilvēkiem

Iepazīties ar jauniem cilvēkiem introvertam var sagādāt grūtības. Šāda uzvedība neliecina par nepieklājību, bērns šādā veidā cenšas pasargāt sevi.

2. Dusmu lēkmes vai slikts garastāvoklis pēc aktīvas dienas

Ballīte, skola vai diena atrakciju parkā izsmeļ introverta enerģiju, kas pēc tam nereti atspoguļojas viņa uzvedībā. Ja zini, ka ar bērnu ilgāku laika posmu nāksies pavadīt sabiedrībā, ieplāno laiku brīvam un klusam brīdim vienatnē gan pirms, gan pēc tam.

3. Ar sevi vai rotaļllietām viņš runā vairāk nekā ar cilvēkiem

Introverti parasti ir daudz klusāki cilvēki nekā ekstraverti - notikumus un procesus viņi apstrādā savās domās. Nebrīnieties, ja bērns cenšas runāt ar savu mīļāko rotaļlietu, - šādā veidā viņš dalās savās emocijās un pieredzē

4. Viņš daudz labprātāk spēlējas vienatnē

Spēlēšanās vienatnē arī ir viena no introverta bērna pazīmēm. Viņi daudz labprātāk izmanto savu iztēli, nevis komunicē ar citiem bērniem vai bērnu grupiņām.

5. Viņiem ir tikai daži draugi

Arī introvertiem ir vajadzīgi draugi un viņiem tādi ir, tomēr atšķirība ir tāda, ka šiem cilvēkiem ir tikai daži un uzticami draugi. Laika gaitā izveidojas spēcīga saikne, tāpēc introverts ļoti izbauda tuvu cilvēku sabiedrību.

6. Viņi negribīgi izmēģina jaunas lietas

Jauna pieredze parasti nozīmē to, ka nāksies iepazīties ar jauniem cilvēkiem. Introverti daudz labāk jūtas zināmā vidē, kā arī piedzīvojot jau iepriekš zināmās situācijas.

7. Viņi ar grūtībām izrāda emocijas

Introverti savas emocijas apstrādā domās, tāpēc vecākiem var sagādāt grūtības ar bērnu komunicēt par tām. Nevajadzētu uzspiest to darīt, bet gan dot laiku, lai apdomātos, un ļaut, lai viņi paši tās izrāda, kad ir gatavi. Tajā pašā laikā bērnam jāapzinās, ka vecāki viņu vienmēr mīlēs un atbalstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu