Megana satiek Harija auklīti, uz kuru greizsirdīga bija princese Diāna

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rex Features / Vida Press

Princis Harijs beidzot ir aizvedis savu līgavu Meganu Mārklu pie vēl kādas ļoti svarīgas savas dzīves sievietes – bijušās auklītes Tigijas. Pirms vairāk kā nedēļas pēc kādas darbīgas dienas Kārdifā viņi apciemoja Tigiju, šobrīd Petifera kundzi, viņas īpašumā Dienvidvelsā.

Princis Čārlzs pieņēma viņu darbā 1993. gadā kā auklīti saviem diviem dēliem Viljamam un Harijam, pēc tam, kad bija šķīries no princeses Diānas. Medicīnas skolas skolotāja Tigija izveidoja ciešas attiecības ar abiem puišiem, sauca tos pat par «saviem bērniņiem».

Taču viņu ciešā draudzība izraisīja greizsirdīgu reakciju no princeses Diānas puses, kas, kā teikts, bija apsēsta ar dīvainu pārliecību, ka Čārlzs gribējis viņu nogalināt, lai apprecētos ar auklīti. Princese esot izteikusi arī viltus apgalvojumus, ka Tigijai ir iestājusies grūtniecība un viņa ir bijusi spiesta veikt abortu.

Foto: Rex Features / Vida Press

Pēc kāda kopīga pasākuma, kad princese Diāna vērsās pie Tigijas ar līdzjūtību «žēl dzirdēt par bērniņu», tika sākta izmeklēšana, kuru vadīja karalienes privātais sekretārs. Tigija lika advokātiem prasību noraidīt, tika nosūtīta arī vēstule Diānai, kurā viņa pieprasīja atcelt pilnīgi nepamatotos apgalvojumus, piebilstot: «Tu visu esi pamatīgi pārpratusi.»

1996. gadā Harija brālis Viljams lūdzis savus ķildojošos vecākus neapmeklēt skolas svinības, tā vietā uzaicinājis Tigiju.

Pēc Diānas nāves 1997. gadā Harijs (tobrīd 12 gadu) pēc mierinājuma vērsās tieši pie Tigijas, uztverot viņu savā veidā par mātes aizstājēju. Savukārt 1998. gadā Tigija tika apsūdzēta par prinču palaišanu pa strauju ūdensteci no 40 metru augstuma bez drošības aprīkojuma, šādi piespiežot sākt pils izmeklēšanu par šo gadījumu.

Foto: Rex Features / Vida Press

1999. gadā auklīte Tigija pameta Čārlza ģimeni, jo bija apprecējusies. Tomēr viņa turpināja uzturēt ciešus kontaktus ar abiem prinčiem. Harijs pat ir krusttēvs vienam no Tigijas dēliem

To, vai Tigija ar ģimeni būs Harija kāzu viesu sarakstā, Kensingtonas pils atteikusies komentēt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu