Zaudēta cīņa ar krūts vēzi: māte un meita spēcīgā fotosesijā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caters News Agency/Scanpix

Helēnai Šeilai (76) pēc vēža attīstīšanās pirms 20 gadiem tika noņemtas abas krūtis. Diemžēl vēzis ir atgriezies un izplatījies sievietes kaulos. Helēna ir pārliecināta, ka nekas viņu nepasargās un vēzis viņu uzveiks. Aizkustinošā fotosesijā viņa atklāja savas mastektomijas rētas, esot blakus meitai Nikijai Langei (56), kura par viņu visu šo laiku rūpējusies. Helēnas meita uzskata, ka ir jāpievērš pastiprināta uzmanība krūts vēzim, ziņo dailymail.co.uk.

Foto: Caters News Agency/Scanpix

Meita, izrādot cieņu savai drosmīgajai mātei, kopā ar viņu piedalījās spēcīgā fotosesijā, lai parādītu cīņas pret krūts vēzi realitāti. «Man šķita, ka par to ir jārunā, un es it nemaz par to nekautrējos. Es patiešām jūtu mātes nenovēršamo nāvi.»

Nikija Lange, džiudžitsa pasaules čempione un cīņas mākslas skolotāja, atklāja: «Fotografēšanās bija ļoti emocionāla, es jutu savādas skumjas. Viņai nav bijusi viegla dzīve, un es apbrīnoju viņas drosmi, turpinot dzīvot.»

Foto: Caters News Agency/Scanpix

Lange atzīst, ka attiecības ar māti bijušas izaicinošas laikā, kad viņa augusi. Māte esot bijusi sarežģīta sieviete. «Daudz kas ir piedzīvots, daudz ir piedots, un šobrīd ar šīm fotogrāfijām ir sajūta, ka aplis ir noslēdzies. Tajās ir redzams maigums, drosme un patiesums.»

Par spīti skumjajai fotosesijai, māte ar meitu tomēr atrada iespēju arī nedaudz izklaidēties un pasmieties, uzliekot ziemeļbrieža degunus.

Foto: Caters News Agency

«Pēc fotosesijas saņēmām atsauksmes, ka tas ir bijis drosmīgi. Es, protams, varu iedomāties, ka daļa cilvēku, apskatot bildes, novērsās, tāpēc, ka viņi ar to netiek galā, bet lielākoties cilvēki teica, ka attēli ir bijuši spēcīgi.»

Neskatoties uz savu izskatu, fotosesijas laikā Helēna par to neuztraucās, sakot: «Kopš man bija krūts vēzis, es vairs neuztraucos par daudzām lietām. Tas atspoguļo slimības realitāti, un ir ļoti daudz cilvēku, kas ir gājuši tam cauri.»

53 gadus vecais fotogrāfs Tims teica: «Sajutos patiešām privileģēts, esot daļa no šī - ielūkojoties divu cilvēku dzīvēs, kas saskārušies un cīnās ar tik lielu problēmu. Esmu daudz fotografējis, bet šī fotosesija bija viena no tām, kad promejot nodomāju – esmu paveicis ko labu.»

Foto: Caters News Agency/Scanpix
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu