Neļauj sev «ierūsēt»: kā, esot laulībā, saglabāt veselīgu seksuālo dzīvi?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Dzīvojot ilgstoši laulībā, seksam noteikti nav jākļūst garlaicīgam. Tieši pretēji - ejot gadiem, jūsu seksuālajai dzīvei būtu jāuzlabojas. Jūs esat viens otru iepazinuši, zināt viens otra vēlmes, to, kas liek justies labi, kas ne, kas patīk un kas ne. Taču mēs zinām, ka dzīvē viss var iegrozīties savādāk. Darbi, bērni, finansiālie jautājumi un citas ikdienišķas rūpes var nelabvēlīgi ietekmēt romantiskās attiecības ar partneri. Ikdienas rutīna var ietekmēt gan vēlmi, gan arī laiku, kad nododamies seksuālajai dzīvei.

Bet, cerams, jūs nevēlaties seksu ierindot kā pēdējo savā ikdienā! Un, ja jums nepieciešami daži ieteikumi, kā piešķirt seksam svarīgāku lomu jūsu dzīvē un nezaudēt seksuālo aizrautību, tad thespruce.com padalīsies ar padomiem.

Uzturi savu laulību un seksuālo dzīvi veselīgu un stipru

1. Komunikācija ir veselīgas un aktīvas seksuālās dzīves atslēga, esot laulībā, tāpēc vairāk runājiet. Virspusēja tērzēšana par lietām var būt jautra, taču atceraties sarunās iesaistīties arī padziļinātāk, lai patiešām izveidotu intimitāti. Noteikti runājiet par savām visdziļākajām domām un jūtām. Dariet to regulāri!

2. Dalieties ar savām seksuālajām fantāzijām. Esiet atvērti un godīgi par to, ko vēlaties. Šis nav brīdis, kad jākritizē savs partneris, vienkārši pastāstiet ko jūs vairāk vēlētos saņemt guļamistabā un kas jums liek justies labi.

3. Pastāstiet par to, ko jūs gaidāt brīdī, kad plānojat nodoties mīlas priekiem. Neapmierinātas cerības un vēlmes var kaitēt laulībai. Ja jūsu laulātais līdz šim nav attaisnojis jūsu cerības, izrunājiet to, taču esiet taktisks un iejūtīgs.

Foto: Depositphotos.com

4. Seksuāla intimitāte ir nepārtraukts atklājumu laiks. Patiesa intimitāte, izmantojot komunikāciju, padara seksu lielisku.

5. Lai arī ilgtermiņa attiecībās sekss ir kļuvis privātāks un ar bagātīgāku pieredzi, neatkarīgi no tā, cik reižu esi mīlējies ar savu partneri, joprojām var saglabāties patiesa interese un satraukums par savstarpējo pievilkšanos.

6. Kad dzīve ir kļuvusi pārāk aizņemta un ikdienas grafiks saspringts, ieplānojiet seksuālas tikšanās ar savu mīļoto. Daži to uzskatīs par nepieņemamu, bet viss atkarīgs no tā, kā jūs uz to palūkojaties. To var padarīt tikpat aizraujošu kā spontānu seksu. Flirts visas dienas garumā vai arī sarunāts konkrēts «seksa datums» var tikai pastiprināt gaidas. Ja vēlaties seksu padarīt par vienu no savām prioritātēm, tad nāksies to ieplānot, un tas nav nekas slikts.

7. Centieties sevi noskaņot laicīgi. Ja vēlaties labu seksu naktī, sāciet priekšspēli jau no rīta.

8. Parādiet savam laulātajam to, ka rūpējaties un domājat par viņu visas dienas garumā, izmantojot mīļas zīmītes, e-pastus, īsziņas, zvanus, negaidītus apskāvienus utt.

9. Negaidiet un neceriet, ka jūsu laulātais ir vienīgais, kurš laulībā ir atbildīgs par romantiku. Jums abiem jāuzņemas atbildība, lai veidotu intīmo dzīvi un veiksmīgu laulību.

10. Biežāk sadodieties rokās un izrādiet savu pieķeršanos viens otram. Sievietēm it īpaši ir nepieciešams sajust, ka viņas ir mīlētas un saistītas ar savu partneri, lai viņām rastos vēlme pēc seksa.

11. Atvēliet laiku randiņu vakariem un citām kopīgām un interesantām nodarbēm.

12. Esiet atvērti izmēģināt ko jaunu!

Foto: Depositphotos.com

Daži papildu padomi

1. Esot īgnam vai ignorējot savu laulāto visas dienas garumā, jūs samazināt iespēju vakarā izbaudīt mīlas priekus.

2. Atcerieties - sekss katru reizi nebūs perfekts. Nesalīdziniet savu seksuālo dzīvi ar to, kuru redzat filmās.

3. Reizēm atturēšanās no seksa rada lielāku iekāri. Atcerieties – kvalitāte ir labāka par kvantitāti.

4. Rūpējieties par sevi. Nekļūstiet nevīžīgi pret savu veselību un ārējo izskatu.

Nepieciešamais jūsu laulībai, lai būtu veselīga seksuālā dzīve

  • Produktīva un jēgpilna komunikācija
  • Abpusēja mīlestība
  • Fiziska pievilkšanās
  • Vēlme atrast laiku vienam priekš otra
  • Randiņu vakari, jautrība un rotaļīgums
  • Spēja pieņemt otras puses kļūdas un trūkumus

Un nav neviena iemesla, kāpēc jūs nevarētu uzturēt aktīvu un veselīgu seksuālo dzīvi daudzus jo daudzus gadus!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu