Sākas attiecību stiprināšanas akcija «#MīlaRestart. Iemīlies no jauna!»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pexels.com

Ģimene ir tik stipra, cik laimīgi jūtas vecāki, jo tieši viņi veido ģimenes pamatu. Lai pāriem atgādinātu, ka mīlestība ir kas īpašs, sargājams un lolojams, Latvijas vecāku organizācija «Mammamuntetiem.lv» aicina iesaistīties pāra attiecību stiprināšanas akcijā «#MīlaRestart. Iemīlies no jauna!».

Sagaidot Visu mīlētāju dienu – 14. februāri –, Latvijas vecāku organizācija aicina sabiedrību vairot domu par to, ka ģimene ir vērtība, un tā ir tik stipra, cik laimīgi ir vecāki. Lai viens otram atgādinātu, ka ikdienā jārūpējas par savām pāra attiecībām, akcijas organizatori rosina, ievietojot tematisku foto vai video savā sociālo tīklu kontā, pievienot tēmturi #MīlaRestart.

«Ikdienas skrējienā gadās, ka pāri pavirši izturas pret savām attiecībām, piemirstot, ka rūpes par tām ir smalks darbs. Attiecību veidošanu var salīdzināt ar arheoloģiju – ja nāk un strādā ar lāpstu vai ekskavatoru, ir ļoti viegli izpostīt zemē paslēptos dārgumus. Ja strādā ar otu un smiltis nopūš ar elpu, skatam var pavērties neticams skaistums,» par nepieciešamību rūpēties par pāra attiecībām stāsta psihoterapeite Inese Putniece. Viņa turpina: «Attiecības var salīdzināt arī ar dārzu. Ja to nekopjam, dārzs ātri vien ieaug nezālēs un krūmos, kuru iznīcināšanai lietā jāliek zāģis. Tikai tad, ja dārzu regulāri ravējam un laistām, varam cerēt, ka tajā izaugs brīnišķīgi ziedi. Arī attiecībās daudz veiksmīgāk lietojami smalkie instrumenti – tolerance un empātija –, nevis uzbrukumi un agresija.»

«Kamēr bērns ir pavisam mazs, ir normāli, ka savas intereses «upurējam» mazuļa labā. Ka romantiski randiņi uz laiku izpaliek un seksuālās attiecības ir nevis tad, kad sievai un vīram iegribas, kā tas allaž bijis pirms bērna piedzimšanas, bet tad, kad ir tāda iespēja. Taču vērojumi liecina – vecāki ar laiku aizmirst, ka šiem «upuriem» bērnu labā reiz ir jāmazinās. Aizmirst, ka, bērnam paaugoties, ģimenē galvenajām atkal ir jābūt mammas un tēta attiecībām un mīlestībai,» pamatojot akcijas «#MīlaRestart. Iemīlies no jauna!» nepieciešamību, stāsta Latvijas vecāku organizācijas vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. «Attiecībām ir jāvelta laiks, attiecības patiesi ir jākopj – šis nav tikai klišejisks vārdu savienojums. Pretējā gadījumā, kad bērni būs izauguši un pametuši vecāku ģimenes ligzdu, sieviete un vīrietis var piedzīvot pārsteigumu – iepriekš kopīgais mums bija bērni, bet kas mūs vieno tagad? Vai vispār mums vēl ir kas kopīgs?»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu