Rita Lasmane: ko darīt, ja vīrietim nepatīk skūpstīties?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pexels.com

No dabas izsenis jau tā iekārtots, ka brīdī, kad divi cilvēki skūpstās un apmainās ar savām siekalām, viņu smadzenes veic analīzi – der viens otram ģenētiski vai neder. Ja der, tad smadzenes izdala laimes hormonus un ikkatrs skūpsts ir kaislīgu emociju piepildīts. Ja ar kādu esam kopā jau ilgāku laiku, tas nozīmē, ka saderību skūpstoties esam atraduši.

Tomēr ikreiz pirms mīlēšanās nenāks par ļaunu, ja pārbaudīsim savu saderību vēlreiz. Izrādās, ja partneris ir īstais, tad vēlme un patika skūpstīties nemazinās. No dabas iekārtots arī tā, ka sievietēm vēlme pēc šādas tuvības ir spēcīgāka nekā vīriešiem. Pusaudžu gados meitenes, šķiet, varētu pārtikt no bučošanās vien.

Pētījumi liecina, ka meitenēm, kas pusaudžu gados daudz skūpstījušās ar dažādiem zēniem, ir vieglāk rast partnerattiecības un veiksmīgāk tās veidot. Līdz ar to skūpstam mūsu dzīvē un partnerattiecībās ir ļoti, ļoti liela nozīme. Arī pāriem, kas kopā jau ir veselu mūžību, ieteicams pārbaudīt savas saderības saites tieši šādā veidā.

Bet ko darīt tad, ja vīrietim nepatīk skūpstīties? Jaunākajā «Ievas» žurnālā seksa dzīves eksperte Rita Lasmane atklāj savu viedokli. Viņa uzskata, ka iemesli meklējami pagātnē – laikā, kad jauniešos veidojas izpratne par seksualitāti. Pamatā vīrieša nepatikai pret skūpstiem varētu būt kādas meitenes teiktais, ka viņš neprot bučoties. Un, lai nepiedzīvotu šādu kaunpilnu brīdi vēlreiz, vīrietis pieturas pie jaunībā pieņemtajiem lēmumiem – to vienkārši nedarīt. Šādā situācijā Rita uzsver darbu, nevis vārdu nozīmību:

«Nedrīkst teikt savam partnerim: tu nemāki! Drīzāk parādi viņam, kā tu gribētu!»

Gluži tāpat kā cilvēki, arī skūpstu tehnikas ir dažnedažādas. Brīdī, kad skūpsts ir nenovēršams, mēs jau instinktīvi gribam vērt muti vaļā. Tā ir vēlme vienam otru izgaršot, gluži kā maziem bērniem, kas, dodot buču, atver muti. Un ne velti latviešu tautasdziesmās saka – mutes dot, ne lūpas.

Pilnu rakstu lasi jaunākajā žurnālā «Ieva».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu