Šķirtu cilvēku atzīšanās par to, ko būtu gribējuši zināt, pirms izjuka laulība

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Mūžu dzīvojam un mūžu mācāmies. Ir pieredzes dzīvē, kuras ir neizbēgamas, un tādas, kuras ir nepieciešamas. Un bieži pieredzi balstām uz kļūdām, kuras mēdzam arī atkārtot. Tāda nu ir cilvēka daba! Mūsu dabā ir arī mīlēt un, noteiktu apstākļu iespaidā, visu sabojāt, tostarp arī attiecības. Bet vērtība ir tajā, ja pēc šķiršanās no laulātā drauga gūsti secinājumus un ņem tos vērā. Dzīve jau nebeidzas, tā tikai uzņem jaunus apgriezienus. Savās atziņās pēc piedzīvotā dalījās vairākas sievietes, ziņo redbookmag.com.

Laulībai nav jāsastāv tikai no smaga darba

«Tas, ko iemācījos no savas šķiršanās, – labai laulībai nevajadzētu būt tik smagai. Protams, kompromisiem ir jābūt, bet, ja tev ir sajūta, ka staigā pa naža asmeni, lai izvairītos no ikdienas sprādziena, tad ir laiks virzīties uz priekšu,» Amanda (47).

Lūdz palīdzību citiem

«Tavs laulātais nevar būt viss vienā personā, un tu nevari no viņa to arī prasīt. Tev pašai ir jāparūpējas par sevi. Un ir pilnīgi normāli lūgt draugiem vai ģimenei palīdzību, ja tāda nepieciešama,» Džena (30).

Nepazaudē sevi attiecībās

«Apprecējos ļoti jauna. Kad pēc 20 gadiem izšķīros, man nebija ne jausmas, kas es esmu ārpus šā pāra. Pavadīju lielisku laiku, atklājot sevi no jauna. Esmu iemācījusies, ka nevajag savu laimi pilnībā nodot cita rokās, tas būtu par daudz prasīts, kā arī par daudz atdots,» Treisija (46).

Rezerves plāns

«Pirmās laulības laikā es biju mājsaimniece, dzīvoju mājās un audzināju bērnus, bet sapratu, ka šis ir briesmīgs stāvoklis, kurā būt, kad beidzas laulība. Biju pilnībā atkarīga no naudas, kuru man izsniedza vīrs, kas lika man justies vēl sliktāk. Tas bija biedējošs laika posms. Laimīgā kārtā es to izturēju, ieguvu izglītību un šobrīd esmu finansiāli neatkarīga. Esmu precējusies otrreiz un atkal jau kādu brīdi esmu mājsaimniece, bet atšķirība ir tā – zinu, ja būs nepieciešams, tad pati varēšu parūpēties par sevi un bērniem,» Marija (43).

Nevaino bijušo par visu

«Ir nepieciešami divi cilvēki, lai veidotu attiecības, un divi, lai tās pārtrauktu. Tāpēc nevaino tikai otru cilvēku par neizdevušos laulību. Ieskaties sevī un atzīsti arī savu daļu vainas un pieņem to,» Kolīna (33).

Foto: Depositphotos.com

Uzticies savam partnerim

«Ja laulībā pārdzīvojat grūtus laikus, tad uzticība ir viens no stūrakmeņiem, uz kā balstīties. Ja mīli savu partneri, tad tev jābūt spējīgam uzticēties. Ja tomēr viņam neuzticies, tad tur nekas nesanāks. Ja uzticēšanās attiecībās ir zudusi, tad šaubos, ka to var atgūt,» Marija (42).

Izturies pret savu laulāto ar cieņu

«Izklausās tik vienkārši, bet, ja ilgu laiku ar kādu esi bijis attiecībās, tad elementāras pieklājības manieres mēdz pazust. Bet ir tik svarīgi pret mīļoto izturēties ar cieņu. Pārāk viegli nonākam līdz nesmukumiem un apvainojumiem. Es piefiksēju, ja pat sāku necienīgi domāt, tad viss iet tikai uz leju. Savā pirmajā laulībā es sevī pat necentos ieaudzināt šo cieņu pret partneri, un tas bija viens no iemesliem, kāpēc mana laulība izjuka,» Lorija (41).

Esi gatavs pārmaiņām

«Manam bijušajam vīram bija vairāki smagi posmi dzīvē, kas ietekmēja ne tikai viņa veselību, bet mainīja arī viņu pašu. Viņš kļuva par pilnīgi citu cilvēku. Tagad zinu, ka nav nozīmes tam, cik labi tu kādu pazīsti, cilvēks joprojām var mainīties, un tev jābūt tam gatavam, lai pasargātu sevi,» Aleksa (47).

Nepaliec kopā tikai bērnu dēļ

«Man šķita, ka būšu labāka saviem bērniem, ja, neskatoties uz neizdevušos laulību, palikšu kopā ar vīru. Beidzot tomēr sapratu, ka ilgāk tā vairs nevaru dzīvot, un mēs izšķīrāmies. Kopš tā brīža sapratu, ka bērniem svarīgāka ir laimīga mamma un tētis, pat ja viņi dzīvo atsevišķi,» Džena (30).

Klausi savai intuīcijai

«Es pārāk ilgi biju laulībā, kas nebija izdevusies. Tagad zinu, ka jāieklausās, ja ir baiļu vai trauksmes sajūta, tās neuzrodas bez iemesla. Uzticies sev, un neļauj savam partnerim nomākt tavas sajūtas,» Sjūzena (60).

Neatkārto pagātnes kļūdas

«Ir normāli, ja tev ir savs partnera «tips», bet, ja sāc attiecības ar cilvēku, kurš savā uzvedībā un darbībās atgādina cilvēku, ar kuru esi šķīries, tad ir laiks mesties bēgt. Man bija vajadzīgas divas šķiršanās, lai to saprastu, bet beidzot esmu satikusi savu īsto, ar kuru gribu būt kopā līdz mūža galam,» Timotija (37)

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu