Daudzi neizpratnē, kāpēc Keita tik ātri pēc dzemdībām dodas mājās?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MEGA/ Empics Entertainment/ Scanpix

Kembridžas hercogiene Keita Midltone 23. aprīlī pasaulē laida savu trešo bērnu – dēlu. Keita slimnīcā ieradās rīta pusē un pēc dzemdībām mājās devās tās pašas dienas vakarā. Daudziem šis fakts šķiet pārsteidzošs, citiem – gandrīz neiespējams. Bet, kā izrādās, Apvienotajā Karalistē (AK) tā ir ierasta lieta, ziņo bustle.com.

Žurnālā «PLOS Medicine» publicētajā pētījumā atklāts, ka AK ir valsts ar visīsāko laiku, ko jaunās māmiņas pavada slimnīcā pēc dzemdībām (salīdzinot ar valstīm, kurās ir augsts ienākumu līmenis). Iemesls, kāpēc turīgākas sievietes slimnīcā pavada īsāku laiku, varētu būt tas, ka viņas ir veselīgākas un slimnīcas personāls medicīniskās darbības veic efektīvāk.

Midltone pēc pirmā bērna prinča Džordža piedzimšanas slimnīcā pavadīja vienu nakti, pēc princeses Šarlotes dzemdībām Keita mājās devās jau pēc 10 stundām.

Lai gan daudzas britu sievietes ir minējušas, ka doties mājās drīzumā pēc dzemdībām var būt diezgan biedējoši, Keitai par to nevajadzētu satraukties, jo, ņemot vērā viņas finansiālo stāvokli, viņa var atļauties nodrošināt sevi ar nepieciešamo atbalstu arī mājās.

Amerikas pediatri uzskata, ka jaunās māmiņas un bērna uzturēšanās laiks slimnīcā ir jāizvērtē individuāli. Faktori, kas jāņem vērā, – mātes zināšanas, prasmes un pārliecība par to, ka spēs pienācīgi parūpēties par mazuli.

Jāņem vērā arī tas, vai, dodoties ātrāk mājās no slimnīcas, mātei līdzās būs ģimenes locekļi vai atbalsta personāls, ieskaitot veselības aprūpes speciālistu un ģimenes ārstu, kurš ir atbilstoši izglītots par jaundzimušo aprūpi, zīdīšanu un iespējamiem sarežģījumiem, kas varētu sākties pēc dzemdībām.

Tā kā Midltone ar visu to tiek nodrošināta, tad viņai nav jāuztraucas par slimnīcas pamešanu tajā pašā dienā, kad bijušas dzemdības. Un, ņemot vērā viņas statusu, Keita, visticamāk, ērtāk jutīsies, atkopjoties mājās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu