Iepazīstam pasaules karaļbērnus: Beļģijas saskanīgā četrotne

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP

Daudz un dikti, it sevišķi pēdējās dienās, ir apspriesta britu karaliskā ģimene un tās papildinājums. Bet neaizmirsīsim, ka Apvienotā Karaliste nav vienīgā, kurā ir sastopami karaļi, karalienes, prinči un princeses. Šoreiz iepazīsimies ar Beļģijas karaļnama iemītniekiem - karaļa Filipa un karalienes Matildes četriem bērniem: divām princesēm un diviem prinčiem, aicina harpersbazaar.com.

 
Foto: Reuters/ LETA

Beļģijas princese Elizabete

Brabantes hercogiene princese Elizabete ir vecākā no bērniem karaļa Filipa un karalienes Matildes ģimenē. 16 gadus vecā princese ir pirmā rindā uz troņa mantošanu. 2011. gadā iespaidīgā atklāšanā tika atvērta viņas vārdā nosaukta slimnīca – Princeses Elizabetes bērnu slimnīca.

Atsaucoties uz karaļnama teikto, princesei patīk sports, vairākus gadus jau spēlē klavieres, kā arī izbauda brīvprātīgo darbu. Šobrīd viņa mācās Briselē.

 
Foto: AFP/ LETA

Beļģijas princis Gabriels

Princis Gabriels ir otrais karaļa Filipa un karalienes Matildes bērns, kā arī otrais rindā uz troni, uzreiz aiz savas vecākās māsas. Gluži tāpat kā viņa māsa princese Elizabete, četrpadsmitgadīgais princis apmeklē skolu Briselē.

Gabrielam patīk dažādi sporta veidi, no futbola līdz pat burāšanai.

 
Foto: Reuters/ LETA

Beļģijas princis Emanuels

Princis Emanuels ir 12 gadus vecs un trešais karaļa un karalienes bērns. Viņš ir trešais rindā uz troni. Atšķirībā no vecākās māsas un brāļa Emanuels apmeklē skolu Lēvenā.

Viņš ir liels dabas mīļotājs un, tāpat kā viņa māsa, spēlē mūzikas instrumentu - izvēlējies flautu.

 
Foto: EPA/ Leta

Beļģijas princese Eleonora

Karaļa Filipa un karalienes Matildes ceturtais un jaunākais bērns ir princese Eleonora, attiecīgi arī ceturtā rindā uz troni. Viņa ir 10 gadus veca. Arī Eleonora apmeklē skolu Briselē.

Princesei patīk zīmēšana, un arī muzikalitāte viņai nav sveša. Eleonora spēlē vijoli.

 
Foto: Sipa USA/ Scanpix

Beļģijas karalis Filips

Karalis Filips (58) ir karaļa Alberta II un karalienes Paolas vecākais dēls. Pēc profesijas armijas virsnieks un līdz ar kļūšanu par karali - Beļģijas armijas ģenerālis. Par karali kļuva 2013. gada 21. jūlijā, kad viņa tēvs karalis Alberts II atteicās no troņa par labu dēlam.

 
Foto: AP/ Scanpix

Beļģijas karaliene Matilde

Karalis Filips ar karalieni Matildi (45) apprecējās 1999. gadā. Pirms viņa kļuva par princesi (tobrīd Filips bija princis), Matilde bija apguvusi logopēdes arodu un tajā arī strādāja. Viņa bija studējusi arī psiholoģiju.

Interesanti, ka saviem kāzu viesiem karaliskais pāris dāvanu vietā lūdza ziedot naudu labdarībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu