Santa Pīlēna par vīrieti ģimenē: Vai nu tu esi ar mums visiem, vai neesi nemaz

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Skaista, sievišķīga, ar labu gaumes un stila izjūtu, divreiz precējusies un drīzumā četru bērnu māmiņa – tā ir zīmola «Paade Mode» radošā direktore un šampanieša/dizaina vietas «Modernists» vadītāja Santa Pīlēna. Žurnāls «Ieva» aicināja uz sarunu šo šarmanto sievieti, lai uzzinātu sievišķības, mīlestības un laimes noslēpumu.

Santa stāsta, ka visas viņas dzimtas sievietes ir spēcīgas, vienmēr bijušas skaistas – gan iekšēji bagātas, gan arī rūpējušās par savu ārieni. No mammas un vecmāmiņas viņa mācījusies būt dzīvespriecīga un bērnišķīga, kā arī ģimenē uzturēt māju sajūtu.

Pēc šķiršanās no «Prāta Vētras» taustiņinstrumentālista Māra Mihelsona Santa kādu brīdi bija viena ar diviem bērniem. Tomēr tas ne brīdi nav mazinājis viņas pašvērtējumu kā sievietei. «Ir svarīgi, lai sieviete ar bērniem vīrietim, kas ienāk viņas dzīvē, norādītu: vai nu tu esi ar mums visiem, vai neesi nemaz. Ja tu uzreiz tā nostādi, problēmām nevajadzētu rasties.»

A KOMANDA ? @ainars_mazjanis #ligavamzurnalaprezentacija

A post shared by Santa Pilena (@kidsgazette) on

Kad Santas ģimenē ienāca arhitekts Mārtiņš Pīlēns, sadraudzēšanās ar bērniem Maiju un Andreju esot bijusi salīdzinoši mierīga, jo vīrietis nav mēģinājis aizstāt tēvu, bet ieņēmis vairāk drauga lomu: «Priecājos, ka viņiem ir tuvas attiecības - ir pat lietas, ko bērni stāsta Mārtiņam, bet nestāsta man. Tas nozīmē, ka viss ir pareizi.»

Stāstot par to, kā saglabāt labas attiecības ar bijušo vīru un neturēt aizvainojumu, Pīlēna saka - ir jāpieņem, ka «šis cilvēks ir bijis tavā dzīvē un visu mūžu paliks tavs radinieks». Uzturēt ciešas un cilvēcīgas attiecības esot apzināts lēmums. Viņi kopīgi atzīmē gan bērnu dzimšanas dienas, gan pirmo septembri. Santai neesot saprotams attiecību modelis pēc šķiršanās, kad cilvēki viens ar otru īsti pat nesveicinās.

Pirms kāzām ar Mārtiņu Santa izteicās, ka kļūs par mājsaimnieci – audzinās bērnus un gatavos ēst. Tomēr radošās enerģijas ir tik daudz, ka līdz šim visus darbus nav izdevies nolikt pie malas. Santa stāsta: «Kad gaidīju jaunāko meitiņu Frīdu, dzemdības sākās būvlaukumā, tepat «Modernistā»...» Kad meitiņa jau bija nākusi pasaulē, visi atsākuši darboties, reizēm pat apkalpojuši viesus ar Frīdu uz rokām.

SPECIAL backstage moment for magazine IEVA Mother’s day issue #commingsoon

A post shared by Santa Pilena (@kidsgazette) on

Jautāta – kur tad paliek koncepcija par bērnu augšanu kopā ar vecākiem (ņemot vērā, ka viņa daudz strādā), Santa saka, ka šobrīd daudzas mammas krīt otrā grāvī – neļauj saviem bērniem elpot. Viņas esot nelaimīgas savā kūniņā, kurā ieslēgušas arī bērnus. «Man šķiet svarīgi atrast pareizo proporciju - būt darbā, tad kopā ar vīru un arī kopā ar bērniem. Un, kad esi ar bērniem, nesēdēt telefonā, bet pilnībā veltīt laiku viņiem.»

Šobrīd trīs, bet drīzumā jau četru bērnu māmiņa - skaitlis liels, bet tas Santu it nemaz nebiedē. Viņas vēlme ir liela ģimene. Un tas nekas, ka viņa neatceras, kad pēdējoreiz veltījusi laiku sev. Arī ar visu aizņemtību savu sievišķību viņa nav zaudējusi: «Esmu apzināti izmetusi visas treniņbikses, lai cik ērti būtu tajās staigāt. Man arī nav atsevišķu mājas un izejamo tērpu - uzskatu, ka arī mājās jāuzpošas.» Tas tamdēļ, ka svarīgākie cilvēki ir tie, kas mājās, nevis garāmgājēji.

Pilnu interviju lasi jaunākajā žurnālā «Ieva».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu