Laipni lūgta ģimenē jeb slavenības un viņu surogātmātes

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai arī slaveni un bagāti, tomēr ne viss viņiem ir dots. Jā, diemžēl nereti pasaules zvaigznēm ir kādi šķēršļi kļūt par vecākiem. Tomēr, laikam ejot, ir rastas iespējas, lai ikviens, kurš to no sirds vēlas, kļūtu par laimīgu mammu vai tēti saviem bērniem. Surogātmāte – sieviete, kura iznēsā ne savu bioloģisko bērnu. Kā izrādās, šādus pakalpojumus izmantojusi ne viena vien slavenība. Lūk, dažas no tām.

 
Foto: Sipa USA/ Scanpix

Kanje Vests un Kima Kardašjana-Vesta

Kanje un Kima surogātmātes pakalpojumus izmantoja sava trešā bērna iznēsāšanai, kurš dzima šā gada 15. janvārī. Pāris kļuva par vecākiem meitai Čikāgai Vestai.

Pēc bērna nākšanas pasaulē Kima savā mājaslapā rakstīja: «Mēs esam neiedomājami pateicīgi mūsu surogātmātei, kura piepildīja mūsu sapņus ar lielāko dāvanu, ko vien var sniegt. Un pateicamies mūsu brīnišķīgajiem ārstiem un medmāsām par viņu īpašo aprūpi.»

Pārim bez Čikāgas ir meita Norta (4) un dēls Seints (2). Abi bērni bijuši saviļņoti, sagaidot mājās mazo māsiņu.

 
Foto: AP/ Leta

Taira Benksa

2015. gadā uzņēmēja un supermodele Taira Benksa žurnālam «People» atklāja, ka, par spīti dažādām terapijām, viņai vēl aizvien ir auglības problēmas. Esot attiecībās ar fotogrāfu Ēriku Aslu, kuru viņa satika norvēģu versijas «Top Model» uzņemšanas laikā, Taira izlēma izmantot surogātmātes pakalpojumus. 2016. gadā pasaulē nāca viņu dēls – Jorks Benkss Asla.

Savā Instagram kontā Taira rakstīja: «Viņam ir mani pirksti un lielās acis un tēta Ērika mute un zods. Pateicamies savam eņģelim – sievietei, kura iznēsāja mūsu brīnumpuisīti. Lūdzam par visiem, kas cīnās, lai sasniegtu šo priecīgo pagrieziena punktu.»

 
Foto: AP/ Scanpix

Džimijs Felons

Pēc piecu gadu cīņas, lai paliktu stāvoklī, un pieredzes, kuru viņš nodēvēja par šausmīgu, amerikāņu komiķis Džimijs Felons un viņa sieva Nensija Juvonena izlēma par labu surogātmātes pakalpojumiem, lai savā ģimenē sagaidītu divas meitas - Vinniju (4) un Fransisu (3).

Pēc Vinnijas piedzimšanas 2013. gadā, Felons kādā intervijā atklāja, kāpēc noklusējis faktu par bērna nākšanu pasaulē: «Kad iepriekš mēģinājām un pastāstījām to cilvēkiem, mums nekas neizdevās. Un tas patiešām ir nomācoši un smagi. Nospriedām, ka šoreiz nevienam neteiksim. Tas būs tikai starp mani un sievu.»

 
Foto: MEGA/ Scanpix

Sāra Džesika Pārkere un Metjū Broderiks

Pēc tam, kad aktieru pāra Sāras Džesikas Pārkeres un Metjū Broderika ģimenē 2002. gadā piedzima pirmais bērns – dēls Džeimss, savu ģimeni viņiem tā arī vairāk neizdevās kuplināt. Kad Džeimss bija sešus gadus vecs, Pārkere apstiprināja, ka viņi ar vīru ar surogātmātes palīdzību gaida dvīņus.

Pēc vilšanās, nespējot ieņemt bērniņu, dvīņu piedzimšana bija kā svētlaime: «Mēs to negaidījām. Pēc noteikta laika posma, kurā bijusi neizdošanās, tu piebremzē savas vēlmes, lai tik ļoti neviltos.»

Dvīņu meitenes Mariona un Tabita piedzima 2009. gadā.

 
Foto: REUTERS/ Scanpix

Maikls Džeksons

Popa karaļa Maikla Džeksona jaunākais bērns – dēls Prinss Maikls II (16) (iesauka «Blanket») piedzima 2002. gada februārī, izmantojot nevienam nezināmas surogātmātes palīdzību.

Kāds ģimenes draugs žurnālam «People» par Prinsu Maiklu II, viņa māsu Parisu (20) un brāli Maiklu Džozefu (21) izteicās: «Bērni dzīvo tā, it kā Maikls uz viņiem vienmēr lūkotos.»

 
Foto: Reuters/ Scanpix

Lūsija Liu

Lai gan aktrise Lūsija Liu parasti savu privāto dzīvi cenšas paturēt slepenībā, 2015. gada augustā savā Instagram kontā viņa paziņoja, ka viņas dzīvē ir jauns vīrietis – dēls Rokvels Loids Liu. Vientuļās mātes pārstāvji apstiprināja, ka bērnu iznēsājusi surogātmāte.

Esot šovā «Today», Liu bija sajūsmā par jauno mammas lomu: «Katra diena ir kā brīnums un sapnis, jo tās ir tik atšķirīgas. Tu pat vairs nedomā – ir pirmdiena vai otrdiena, vai arī – cik ir pulkstenis, tu spēj domāt tikai par to, kā viņš mainās no minūtes uz minūti. Domā arī par to, kā tu mainies kā cilvēks, atrodoties šādas cilvēciskas būtnes tuvumā.»

 
Foto: REUTERS/ Scanpix

Eltons Džons

Kādā intervijā 2016. gadā dziedātājs Eltons Džons par sevi un savu vīru Deividu Furnišu teica: «Mēs izlēmām izmantot surogātmātes pakalpojumus, lai mums būtu pašiem savi bērni. Visas kārtis sakrita ļoti veiksmīgi.» Sākotnēji pāris gan mēģināja adopcijas ceļu.

Par kļūšanu par tēvu Džons piebilda: «Tas bija likteņa pirksts, patiešām.» Abi ar vīru viņi ir tēvi dēlam Zaharijam Džeksonam Levonam (7) un Elijam Džozefam Danielam (5). Abus zēnus ir dzemdējusi viena un tā pati surogātmāte.

 
Foto: AP/ Scanpix

Nikola Kidmena

Esot māte dēlam Konoram un meitai Izabellai - bērniem, ko Nikola Kidmena adoptēja ar bijušo vīru Tomu Krūzu, aktrise savu ģimenes loku kuplināja ar otro vīru Kītu Urbanu un viņu kopīgo meitu Sandeju, kas dzima 2008. gadā.

Nedaudz vēlāk, 2010. gadā, Kidmena un Urbans pārsteidza radus, draugus un pasauli, paziņojot, ka decembrī ar surogātmātes palīdzību ir dzimusi vēl viena viņu meita – Feita. Šo notikumu viņi bija paturējuši noslēpumā, lai saglabātu privātumu vismaz pirmajās Feitas dzīves nedēļās.

Par surogātmāti pāris izteicās: «Nav vārdu, ar kuriem pienācīgi izteikt pateicību, kuru jūtam pret visiem, kas mūs atbalstīja šajā procesā, it īpaši mūsu bērniņa iznēsātāju.»

 
Foto: AP/ Scanpix

Rikijs Mārtins

Latīņu dziedātājs Rikijs Mārtins ir tēvs deviņgadīgiem dvīņu puikām Mateo un Valentino, kuri dzimuši 2008. gadā ar surogātmātes palīdzību.

«Viens ceļš ir adopcija, bet tā ir sarežģīta un var aizņemt ilgu laiku,» dziedātājs teica žurnālam «People». «Surogātmātes izmantošana bija ātrāka un intriģējošāka iespēja. Es nodomāju pie sevis, ka lēkšu tajā visā bez bailēm. Ierakstīju savu vārdu sarakstā, lai tiktu pie viena bērna, bet tad izrādījās, ka man ir divi.»

 
Foto: AP/ Scanpix

Džordana Brūstere

«The Fast and the Furious» zvaigznes Džordanas Brūsteres un viņas vīra Endrjū Forma abi divi dēli – Rovans (1) un Džulians (4) ir nākuši pasaulē ar surogātmātes palīdzību.

Aktrise atklāja: «Man tas nebija izvēles jautājums. Bez surogātmātes nevarēju.» Reizēm viņa pieķērusi sevi, jūtoties nedaudz izstumta, kad citas māmiņas runājušas par savu dzemdību pieredzi. «Es jūtu zaudējumu, nespējot iznēsāt bērnu, bet, par laimi, nosodījumu nekad neesmu saņēmusi,» piebilda Džordana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu