8 noslēpumi par princesi Diānu, kurus uzzinājām tikai pēc viņas nāves

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šķiet, princeses Diānas vārdu būs dzirdējis ikviens, arī atpazīs viņu attēlā vai TV ekrānā. Diemžēl no savas ģimenes un uzticīgajiem sekotājiem viņa atvadījās vairāk nekā pirms 20 gadiem. Šī lēdija bija apbūrusi visu pasauli, bet ne bez grūtībām. Lielu daļu faktu par princeses Diānas privāto dzīvi uzzinājām vien pēc viņas nāves – no pašas ierakstītajām audiokasetēm, kuras galu galā nonāca pie žurnālista. Viņš savukārt tajās dzirdēto iekļāva grāmatā par Diānu, ziņo aol.com.

 
Foto: REUTERS/ Scanpix

Diānas māsa satikās ar princi Čārlzu

Noteikti ir veidi, kā uzlabot attiecības ar māsu, bet vai tajos ietilpst arī dalīšanās ar draugu? Izrādās, pirms Čārlzs sāka attiecības ar Diānu, viņš satikās ar viņas māsu Sāru. Sāra iepazīstināja abus, kad Diānai bija tikai 16 gadu, un ir atbildīga par viņu iemīlēšanos.

 
Foto: AFP/ Scanpix

Diānas vecmāmiņa strādāja pie karalienes

Lai arī cik izcila publiskā persona būtu karaliene Elizabete, vēl aizvien ir daudz lietu, kuras sabiedrība par viņu nezina. Izrādās, princeses Diānas vecmāmiņa Ruta Fermoja strādāja pie karalienes mātes, un viņas bija labas draudzenes. Ruta bija galma dāma jeb karalienes «labā roka», viņa bija atbalsts dažādos sociālajos pienākumos.

 
Foto: PA Wire/PA Images/ Scanpix

Diānu ar vīru vienoja radniecīgas saites

Karaliskās ģimenes koks var būt diezgan sarežģīts, bet nav pamata satraukumam, asinsgrēks šajā laulībā nav noticis. Princese Diāna un princis Čārlzs bija ļoti attāli radinieki - 16. pakāpes māsīca ar brālēnu.

 
Foto: PA Wire/PA Images/ Scanpix

Diānai bija niecīga seksuālā dzīve

Savās audiokasetēs Diāna detalizēti apsprieda savu laulības dzīvi, pat nosaucot savu kāzu dienu par «sliktāko viņas dzīvē». Īpaši daudz viņa pieminēja seksuālās dzīves trūkumu, sakot, ka sekss ar vīru viņai bijis, bet tas bijis «ļoti savāds». Laikā, kad Diāna veica ierakstus, viņas seksuālajā dzīvē bija pamatīgs kritums septiņu gadu garumā. «No viņa puses nebija vēlmes. Varbūt vienu reizi trijās nedēļās.»

 
Foto: REUTERS/ Scanpix

Diāna sajauca vārdus savā laulību zvērestā

Princeses Diānas sajauktos vārdus viņas laulību zvēresta laikā māņticīgie varētu uztvert par zīmi, ka laulība neizdosies, bet viņu tikai bija pārņēmis kāzu dienas stress. Solījuma laikā viņa līgavaini nosauca par «Filipu Čārlzu» «Čārlza Filipa» vietā - sajaucot vietām viņa pirmo un otro vārdu.

 
Foto: AFP/ Scanpix

Diāna ēda virtuvē

Tas bija pret karaliskās etiķetes noteikumiem – ēst virtuvē ar darbiniekiem, nevis ēdamistabā. Bet, kā zināms, princesei Diānai nebija sveša dažādu protokolu pārkāpšana. Viņas personīgais šefpavārs Darens Makgreidijs teica, ka Diāna varēja vienkārši ienākt virtuvē un ēst turpat uz virtuves darba virsmas. Tas bija kas neredzēts no karaliskā pārstāvja. Viņa pat gatavojusi kafiju abiem.

 
Foto: REUTERS/ Scanpix

Diāna mēģināja izdarīt pašnāvību

Viens no vissatraucošākajiem atklājumiem princeses Diānas audiokasetēs bija atklāsme par depresiju un mēģinājumu sev atņemt dzīvību. Savos ierakstos viņa teica: «Es biju tik nomākta, mēģināju sev pārgriezt plaukstu locītavas ar skuvekļa asmeņiem.» Viņa runāja arī par bulīmiju un ēšanas traucējumiem, kuri sākās pēc reizes, kad princis Čārlzs aplicis roku ap viņas vidukli un teicis: «Mazliet apaļīgs, vai ne?»

 
Foto: Anwar Hussein/EMPICS Entertainment/ Scanpix

Paparaci Diānu nomocīja

Uzstājoties trīs jaunu dokumentālo filmu pirmizrādē, prinči Viljams un Harijs dalījās atmiņās par savu māti. Dažas bija pacilājošas, piemēram, par viņu iesaistīšanu labdarības darbā. Bet atmiņas, kas saistītas ar paparaci, ir pārāk satraucošas. Kā teica princis Viljams: «Ja tu esi Velsas princese un māte, neuzskatu, ka vajājoši 30 vīrieši uz motocikliem, ceļa bloķēšana, lai noķertu kadru un liktu sievietei publiski raudāt, ir pieņemami. Mums ar Hariju tas bija jāpārdzīvo.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu