Ne tikai karaliene, bet arī vecmāmiņa: ko par Elizabeti domā mazbērni?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PA Wire/ Starmax/ REUTERS/ Scanpix

Karaliene Elizabete II ir Lielbritānijas monarhs, bet, kad runa ir par viņas ģimeni, viņa ir sieva, māte, vecmāmiņa un vecvecmāmiņa. Elizabete ar princi Filipu salaulājās 1947. gada novembrī un kopīgi izaudzināja četrus bērnus – princesi Annu, princi Čārlzu, princi Endrjū un princi Edvardu. 92 gadu vecumā Elizabetei ir astoņi mazbērni un seši mazmazbērni, ziņo popsugar.co.uk. Bet vai zini vēl kādu no mazbērniem, izņemot Viljamu un Hariju?

 
Foto: REUTERS/ Scanpix

Pīters Filipss (40)

Princeses Annas un Marka Filipsa vienīgais dēls ir karalienes pirmais mazdēls. 2016. gada rakstā laikrakstam «The Telegraph» par «The Patron’s Lunch» (labdarības maltīte 10 000 cilvēku par godu karalienes dzimšanas dienai) viņš pastāstīja par savu saikni ar vecmāmiņu. «Mēs vienmēr esam bijuši tuvi ar vecmāmiņu, mēs arī bieži runājam,» teica Pīters. «Viņa ir bijusi iedvesmojoša persona visas manas dzīves laikā, un darīt ko šādu viņas labā man ir gods.»

 
Foto: AP/ Scanpix

Zāra Tindala (37)

Princeses Annas un Marka Filipsa meita Zāra, kura ir profesionāla jātniece, ir Elizabetes vecākā mazmeita. 2013. gadā Zāra nosauca vecmāmiņu par «iedvesmu» un savu visa varēšanu nodēvēja par karalienes nopelnu. «Ja tavā ģimenē ir tik iedvesmojošas dāmas, ir grūti nebūt tādai pašai.»

 
Foto: REUTERS/ Scanpix

Princis Viljams (35)

Nākamais ir prinča Čārlza un princeses Diānas vecākais dēls Viljams. Papildus tam, ka viņam ir bijusi iespēja pavadīt savu vecmāmiņu uz dažiem karaliskajiem pasākumiem, Elizabete visu viņa mūžu ir apmācījusi Viljamu nākamā karaļa lomai. Viņš karalieni ir raksturojis kā «labāko paraugu savai lomai, kas vien varētu viņam būt».

 
Foto: REUTERS/ Scanpix

Princis Harijs (33)

Prinča Čārlza un princeses Diānas jaunākajam dēlam Harijam ir īpaša saikne ar karalieni. 1997. gadā, kad nomira Diāna, Elizabete viņu un Viljamu mēģināja pasargāt no preses, «apzināti slēpjot laikrakstus», lai viņi «nezinātu, kas notiek». Kad 2016. gadā Hariju lūdza aprakstīt viņa attiecības ar karalieni, viņš teica, ka joprojām uzlūko Elizabeti «vairāk kā karalieni», nevis viņa vecmāmiņu.

 
Foto: Starmax/ Scanpix

Princese Beatrise (29)

Prinča Endrjū un Sāras Fergusones vecākā meita ir karalienes piektais mazbērns. 2017. gada intervijā žurnālam «Hello!» kā vienu no saviem paraugiem viņa nosaukusi karalieni. «Vecmāmiņa mani iedvesmo katru dienu, jo viņas milzīgā pienākuma apziņa iet roku rokā ar pārsteidzošu zinātkāri,» paskaidroja Beatrise. «Katru dienu viņa vēlas uzzināt ko jaunu, darīt ko jaunu, un domāju, ka 91 gada vecumā viņa arī pie tautas iziet ar patiesu interesi par to, kā viņa var vairot labo pasaulē. Viņa arī meklē veidus, kā iedvesmot kopienas. Un es apbrīnoju to, ka viņa tik smagi strādā.»

 
Foto: AP/ Scanpix

Princese Eiženija (28)

Prinča Endrjū un Sāras Fergusones jaunākā meita Eiženija nesen saderinājās ar savu ilggadējo mīļoto Džeku Brūksbenksu, un karaliene bija viena no pirmajiem cilvēkiem, kas par to uzzināja. «Vecmāmiņa patiesībā zināja jau pašā sākumā, viņa bija viena no nedaudzajiem cilvēkiem, kuri zināja,» pastāstīja Eiženija intervijas «BBC» laikā. «Viņa bija ļoti priecīga, tāpat kā mans vecaistēvs.»

 
Foto: Sipa USA/ Scanpix

Lēdija Luīze (14)

Prinča Edvarda un Veseksas grāfienes Sofijas meita Luīze ir jaunākā karalienes mazmeita. Vēl nesen Luīze neapzinājās, ka viņas vecmāmiņa ir Anglijas karaliene. «Luīzei patiesībā lielāks šoks bija par pašu sistēmu,» kādā intervijā 2016. gadā pastāstīja Sofija. «Viņa nāca mājās no skolas un teica: «Mammu, cilvēki stāsta, ka mana omīte ir karaliene.» Un es viņai jautāju: «Jā, un kā tu tagad jūties?» Un viņa atbildēja: «Es nesaprotu.» Es domāju, ka viņa nesaprata, ka ir tikai viena karaliene.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu