Liene Šomase par meitu: Gabriela nebija plānots bērns. Un te - pārsteigums!

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Atraktīva, pamanāma, ar savu viedokli un nostāju – tāda ir Latvijā pazīstamā mūziķe un TV raidījumu vadītāja Liene Šomase. Sarunā ar žurnālu «Ieva» Liene pastāstīja par sevis meklējumiem, «zvaigžņu stundu», ģimeni un savu meitiņu Gabrielu.

Saprotot, ka kādā brīdī uz skatuves sevi ir izsmēlusi, ka nepieciešama pauze, Liene aktīvi pievērsās sava sapņa īstenošanai – bērnu un jauniešu centra izveidei, kur tagad cītīgi darbojas.

Tomēr visa viņas uzmanība centra bērniem netiek veltīta, ir vēl kāda maza un svarīgu lomu Lienes dzīvē spēlējusi dāma, kurai tiek veltīts ne mazums laika un mīlestības. Runājot par savu gandrīz 10 gadus veco meitu Gabrielu, Liene atzīst, ka abām ir līdzīgs raksturs. Lai viena ar otru sadzīvotu, abas mācās tikt galā ar savām negatīvajām emocijām, atbrīvoties no dusmām – izrunājoties un piedodot.

Kopīgi ar meitu Liene reizi nedēļā apsēžas un izrunājas par to, kā viņām iet, kā jūtas, ko tuvākajā nākotnē vēlētos sasniegt un paveikt. Viņa uzskata, ka par visu ir jāizrunājas, pretējā gadījumā nepateiktais sakrājas un noved pie eksplozijas vai sliktākā gadījumā – veselības problēmām.

Par meitas ienākšanu savā dzīvē Liene saka: «Gabriela nebija plānots bērns - biju jau iesniegusi dokumentus un gribēju mācīties Anglijā. Un te - pārsteigums! Sākumā man šo faktu bija grūti pieņemt, jo galvā tik daudz kas jau bija saplānots.» Tomēr, par spīti dzīves plānu maiņai, dziedātāja ir laimīga, sakot, ka ar Gabrielas piedzimšanu viņā parādījies vieglums un viedums.

«Jau tad, kad meitiņa bija vēderā, runāju ar viņu un stāstīju: tev būs patstāvīga dzīve, es to nekontrolēšu. Ja būs vajadzīgs atbalsts, to vienmēr sniegšu. Un mācīšu lietas, kas man šķiet svarīgas - cieņa, atbalsts, palīdzība, kārtība, mērķtiecīgums, sevis pilnveidošana...»

Pilnu rakstu lasi jaunākajā žurnālā «Ieva».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu