Sunīšu ģērbšana ir sodāma rīcība

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Tie suņu saimnieki, kuri savus mīluļus, sargājot no aukstuma, ietērpj īpašos tērpos, Lielbritānijā var tikt izsaukti uz tiesu, ziņo «Daily Telegraph».

Britu dzīvnieku tiesību aizstāvji atsaucas uz 1824. gadā Lielbritānijas karaliskajā sabiedrībā pieņemtajiem noteikumiem par dzīvnieku aizsardzību pret cietsirdīgu apiešanos. Atbilstoši šiem noteikumiem, apģērbs kaitē suņu veselībai, turklāt ievaino viņu pašapziņu.

Eksperti ir pārliecināti, ka aukstā laikā papildu aizsardzība un siltums ir nepieciešams tikai dažām mazo, īsspalvaino suņu šķirnēm. Vairākumā gadījumu «modernais» apģērbs kļūst par iemeslu dzīvnieka pārkaršanai, un šajā gadījumā tiek pārkāpts likums par dzīvnieku aizsardzību, dodot iemeslu tiesas procesam. Dzīvnieku tiesību aizstāvji suņu ģērbšanu pielīdzina mājdzīvnieku atstāšanai mašīnas salonā vasaras tveicē.

Ja suņa īpašnioeks nezina, vai viņa mīlulim ir nepieciešams ziemas apģērbs, viņam ir jākonsultējas ar veterinārārstu. Tik populāro dzīvnieku izskaistināšanu ar jaciņām un mētelīšiem britu dzīvnieku tiesību aizsardzības aktīvisti uzskatīs kā tīšu likuma pārkāpumu.

Suņiem jau no dzimšanas piemīt lieliski darbojošs termoregulācijas mehānisms, un viņiem nav nepieciešama papildu aizsardzība pret aukstumu. Iejaukšanās termoregulācijā var izraisīt dzīvnieka pārkaršanu, kas ziemā ir īpaši bīstami. Svarīgi zināt to, ka mājdzīvnieki aukstumu pārcieš krietni vieglāk kā pārkaršanu, turklāt bieža ģērbšana var izmainīt arī suņa psihi.

Veterināri piebilst, ka apģērbs dzīvniekiem var izraisīt daudzas saslimšanas, galvenokārt tās ir ādas problēmas.

Lielbritānijā pēdējo pāris gadu laikā mājdzīvnieku apģērbu industrija ir pārvērtusies par ļoti izdevīgu biznesu ar milzu apgrozījumu. Suņu saimnieki saviem mīluļiem var izvēlēties no ļoti plaša aksesuāru un dažādu apģērbu klāsta - sākot no vienkāršiem džemperīšiem un beidzot ar dažādiem tematiskiem komplektiem, piemēram, pirāta vai balerīnas tērpu. Valstī notiek neskaitāmas mājdzīvnieku modes skates, un daudzi suņu apģērbu dizaineri ir kļuvuši slaveni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu