Pirmās suņu kamanu sacensības Latvijā

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Kamanu suņu sporta federācija 24. un 25. janvārī slēpošanas atpūtas kompleksā «Mežkalni» (pie Baldones) rīko pirmās kamanu suņu sacensības sniega apstākļos Latvijā «HappyDog ziemas kauss 2009».

Ziemassvētkos redzēji filmu «Sniega suņi» vai esi lasījis stāstus par slaveno kamanu suni Balto? Tad šī ir tava iespēja to visu redzēt savām acīm un varbūt pat pašam piedalīties. Ņem savu suni un brauc skatīties! Arī bez suņa vari braukt skatīties, varbūt kāda no šīm šķirnēm iemājos tavā sirdī. Kamanu sacīkstēs piedalās ne tikai tradicionālie kamanu suņi — haskiji un malamuti —, startēt var arī, piemēram, vācu aitu suņi, retrīveri, kurchāri un arī bezšķirnes suņi. Lielākos laurus parasti sacīkstēs plūc tā sauktie Eirodogi vai Aļaskas haskiji, kas nav šķirnes suņi, bet speciāli atlasīti tieši kamanu vilkšanai, jo tiem piemīt lieliskas ātruma un izturības īpašības.

Divas dienas varēsi redzēt Sibīrijas haskijus, Aļaskas malamutus, Aļaskas haskijus, Eirodogus, Vācu aitusuņus, Austrālijas aitusuņus un citus. Bez kamanu suņu vērošanas varēsi arī paslēpot uz kalna ar slēpēm vai pabraukāties ar sniega dēli.

Sacensībās būs iespējams vērot, kā Latvijas, Lietuvas un Igaunijas labākās ekipāžas piecu kilometru distancē sacenšas divu un četru suņu vilktās kamanās, slēpo skidžoringa pārstāvji (suns velk slēpotāju), un būs arī iesācēju sacīkstes visiem suņu īpašniekiem 200 metru bērnu kamanu vilkšanā bez iepriekšējas sagatavošanās (vēlami, bet ne obligāti savi iemaukti). Balvas ir paredzētas visiem dalībniekiem!

Sacensību sākums sestdien, 24. decembrī, pulksten 12.00, bet redzēt kamanu suņus iesildāmies varēs jau no pulksten 11.00. Lai noteiktu patiesi labākos, otrs brauciens paredzēts nākamajā dienā tajā pašā laikā.

www.sleddog.lv

Uz tikšanos ar sniegu, suņiem un bērnības vai — tieši otrādi — tagadējiem sapņiem Mežkalnos, jo Aļaska nekad nav bijusi tik tuvu Latvijai kā šoreiz!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu