Dizaineri apvienojas, lai meklētu eksporta tirgu Eiropā

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Deviņi savas jomas profesionāļi, Latvijas Dizaineru savienības (LDS) biedri — Andra Gulbe, Baiba Nasteviča, Anda Munkevica, Aigars Lenkevičs, Ināra Liepa, Gunārs Platpīrs, Andra Rācenāja, Jānis Straupe un Ingrīda Žagata — apvienos spēkus, lai ar saviem divu gadu laikā tapušajiem darbiem veidotu kopīgu Latvijas dizaina ekspozīciju izstādē «Baltic Furniture», kas jau šonedēļ notiks Ķīpsalā, kā arī «Ambiente Loft», kas 2010. gada februārī risināsies Frankfurtē.

Ekspozīcijā būs skatāmi no koka, lina, māla, metāla, stikla un papīra izgatavotie dizaina priekšmeti — trauki, lampas, strūklakas, paneļu sieniņas, izlietnes un rotaļlietas, kas papildina cits citu un atklāj Latvijas dizaineru veikumu un piedāvājumu krīzes laikā.

Dizaineru grupas mērķis ir parādīt savus sasniegumus un meklēt jaunas iespējas tirgū ārpus Latvijas, kas būtu ieinteresēti rūpnieciski ražotos dizaina (produktos) priekšmetos. Grupa izveidota ar LDS atbalstu, un ārējā tirgus apguvei dizaineri izstrādājuši projektu līdzekļu piesaistei no Eiropas Savienības fonda, ko iesnieguši Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā.

Abās izstādēs Latvijas dizaina ekspozīcija atradīsies tieši pretī Igaunijas dizaineru ekspozīcijai, veidojot vienotu priekšstatu par Baltijas dizaineru darbiem.

14. starptautiskā mēbeļu un interjera izstāde «Baltic Furniture 2009» Ķīpsalā notiks no 1. līdz 4. oktobrim. Šā gada izstādes akcenti — kvalitatīvas Latvijā ražotas mēbeles un dizains visdažādākajās tā izpausmēs. 2. oktobrī Ķīpsalā tiks noskaidroti konkursa «Gada balvas dizainā 2009» uzvarētāji, kā arī «Baltijas mēbeļu ražotāju dizaina balvas 2009» ieguvēji. Izstādi «Baltic Furniture» rīko starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība «BT 1» sadarbībā ar asociāciju «Latvijas mēbeles» un Latvijas Dizaineru savienību.

Savukārt Frankfurtes mese «Ambiente» notiks 2010. gadā no 12. līdz 16. februārim. Frankfurtē izstādes telpas tiks sadalītas trīs galvenajās jomās — «living» jeb dzīvošana, «giving» jeb došana un «dining» jeb pusdienošana, kurās atklāsies jaunākie galda, virtuves, mājsaimniecības, dāvanu, mājas dekoru un citi dizaina interjera dizaina priekšmeti. «Satikt nākotni» — ar šādu devīzi izstādē tiks eksponēti produkti un pārstāvēti jauni virzieni, inovatīvas lietas. LDS savus darbus prezentēs jaunajā 11. hallē «Loft», kurā tiks eksponēti uz dizainu un stilu orientēti mājas piederumi, vieglās mēbeles, apgaismojums un tekstils. Frankfurtes izstāde ir viena no pasaulē lielākajām un vadošajām tirdzniecības izstādēm dizaina jomā, kur iespējams pārdot savus produktus, rast jaunus kontaktus un smelties idejas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu