Pārdaugavas svētkos iedzīvotājus izglītos par atkritumu šķirošanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Pārdaugavas svētkos 20.maijā uzņēmums «Zaļā josta» iedzīvotājus izglītos par atkritumu šķirošanu un citām vides aktivitātēm, informēja biedrības projektu direktore Ilze Liepiņa-Balode.

Viņa pastāstīja, ka no plkst.12 līdz 17 Arkādijas parkā «Zaļā josta» interesentiem piedāvās iepazīties ar daudzveidīgo otrreizējo izejvielu pārstrādes procesu. Apmeklētāji varēs izgatavot pārstrādātu papīru no ikdienā savāktās makulatūras. Tāpat Papīra liešanas darbnīcā katram būs iespēja izgatavot savu papīra loksni, ko izrotāt, izžāvēt un paņemt līdzi uz mājām turpmākai lietošanai.

Paralēli darbnīcai būs apskatāma arī Latvijas skolēnu veidotā dizaina papīru izstāde «Pašu rokām darināts dizaina papīrs», kurā apkopoti 2016./2017.mācību gada laikā tapuši bērnu veidotie darbi no pašrocīgi pārstrādātas papīra masas.

Savas zināšanas par videi draudzīgu dzīvesveidu un atkritumu šķirošanu svētku dalībniekiem būs iespēja pārbaudīt, iesaistoties dažādas vides izglītības spēlēs. Biedrības speciālisti skaidros pareizas atkritumu šķirošanas pamatprincipus, aicinot piedalīties galda spēlēs un pamācošās stafetēs, sacīja Liepiņa-Balode.

Viņa arī piebilda, ka pasākuma laikā dabas draugs Ezītis Jostiņš interesentiem piedāvās pārbaudīt savu veiklību, šķirojot plastmasas pudeles uz laiku. Par īpašiem sasniegumiem vides spēlēs dalībnieki varēs izcīnīt ekoloģiskas piemiņas balvas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu