Visās 56 oficiālajās peldvietās ūdens kvalitāte atbilst prasībām un peldēties ir atļauts

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Pēc 7. un 8.augustā veiktajām Veselības inspekcijas (VI) peldūdens kvalitātes pārbaudēm mikrobioloģiskais piesārņojums ūdens paraugos nav konstatēts, kas nozīmē, ka visās 56 oficiālajās peldvietās ūdens kvalitāte atbilst prasībām un peldēties ir atļauts.

Kā informēja VI, papildus oficiālo peldvietu monitoringam šogad, tāpat kā iepriekšējos gados, ir virkne peldvietu, kurās, rūpējoties par iedzīvotāju veselību, ūdens pārbaudes tiek veiktas pēc vietējo pašvaldību iniciatīvas par pašvaldības līdzekļiem.

VI informē, ka visa informācija par oficiālajām un neoficiālajām peldvietām, kurās tiek pārbaudīta ūdens kvalitāte, pieejama VI mājaslapas sadaļā sadaļā Vides veselība - Peldūdens - Peldūdens monitorings, kā arī atsevišķu pašvaldību tīmekļa vietnēs.

Ūdens kvalitāti 56 oficiālajās jūras un iekšzemes peldvietās VI pārbaudīs līdz peldsezonas beigām, 15.septembrim. Nākamās plānveida analīzes tiks veiktas 4. un 5.septembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu