Biedrība: Latvijas biškopjiem šis gads ir bijis sliktāks nekā iepriekšējais

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas biškopjiem šis gads ir bijis mazliet sliktāks nekā pagājušais, taču labāks, nekā sākotnēji prognozēts, teica Latvijas Biškopības biedrības (LBB) vadītājs Armands Krauze.

«Ir atsevišķi biškopji, kuriem šogad klājies slikti - kuriem bites izspietoja, bet kopumā, domāju, ka gads ir bijis mazliet zem vidējā līmeņa. Sākumā likās, ka būs sliktāk, taču kopumā biškopji nesūdzas par šo gadu kā par ļoti sliktu gadu,» sacīja Krauze, piebilstot, ka to atzinuši gan «Piena, maizes un medus svētkos» satiktie biškopji Jelgavā, gan septembra sākumā notikušajā izstādē «Riga Food» un citviet satiktie nozares pārstāvji.

Vienlaikus viņš atzīmēja, ka lokāli situācija var būt arī atšķirīga. Atsevišķās vietās konkrētiem biškopjiem ir klājies slikti. Tajā pašā laikā atsevišķi biškopji šogad ir ievākuši labu ražu. «Tie biškopji, kuri saimes netur vienā vietā, bet domā par ganību izvēli un savas saimes pārved no vienas vietas uz citu, piemēram, no griķiem pie viršiem ir apmierināti,» sacīja Krauze.

LBB vadītājs arī pastāstīja, ka viršu medus sezona noslēdzās augusta beigās, un viršu medus raža šogad bija vidēja. Līdz ar viršu medus ievākšanas beigām noslēgusies arī biškopības sezona. Patlaban darbiem vajadzētu būt padarītiem.

«Kārtīgiem biškopjiem jau visam vajadzēja būt kārtībā - saimēm jābūt pabarotām un ieziemotām. Oktobris ir tas mēnesis, kad biškopjiem ir jāgaida ziemas iestāšanās un visiem darbiem attiecībā uz bišu saimēm jābūt pabeigtiem,» sacīja Krauze.

LBB ir lielākā lauksaimniecības nozaru organizācija Latvijā, kas dibināta 1994.gadā. Biedrība apvieno vairāk nekā 3200 biedrus - lauksaimniekus, kas nodarbojas ne tikai ar biškopības produkcijas ražošanu, bet pārstāv arī citas lauksaimniecības nozares.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu