Foto: Kā tiek iegūts un ražots minerālūdens «VENDEN»

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Dabīgā avota un minerālūdens ražotājs «VENDEN» ļāvis medijiem ielūkoties ražošanas procesā, sniedzot ieskatu visā ūdens ražošanas procesā, tādējādi kliedējot daudzus mītus, ar kuriem sastapies gandrīz ikviens ūdens ražotājs Latvijā.

Viesojoties ūdens ražotnē, mediju pārstāvjiem bija iespēja redzēt visu ūdens ceļu – no avota līdz pat aizkorķētām pudelēm.

Uzņēmuma ražošanas direktore Ingrīda Rozenfelde klātesošajiem skaidroja visus procesus, sākot no tukšo galonu savākšanas, pārbaudes, mazgāšanas, atkārtotas pārbaudes, līdz pat pildīšanai un aizvākošanai, garantējot, ka ūdens, kas nonāk patērētāja glāzē, ir tāds pats kā avotā 20 metrus pirms iztecēšanas uz zemes virsmas.

«Avotu ūdens, ko pildām 18,9 litru pudelē, tiek ņemts no avota, turklāt līdz brīdim, kamēr patērētājs atver pudeli vai pirmo reizi ielej no ūdens automāta, tas nav nonācis saskarsmē ar gaisu,» stāsta «VENDEN» izpilddirektors Aldis Škutāns, demonstrējot visiem pasākuma dalībniekiem avota ūdens kvalitāti.

Ūdens ieguves vieta, kas atrodas Gaujas Nacionālā parka teritorijā, tiek stingri apsargāta – par drošību rūpējas gan video novērošanas kameras, gan sargi. Šādi drošības pasākumi nav tikai uzņēmuma vēlme, bet arī starptautisko organizāciju prasības, kas uzrauga dabīgo ūdens ražotāju darbu.

Pasākuma dalībniekiem bija iespēja ielūkoties arī tajā ražotnes daļā, kur dažāda tilpuma pudelēs tiek pildīts dabīgais minerālūdens, kurš tiek iegūts blakus ražotnei no 133 metrus dziļa urbuma.

Uzņēmuma «VENDEN» pamatdarbības veids ir dabīgā avota ūdens un dabīgā minerālūdens ražošana, ūdens lietošanas iekārtu noma, kafijas un saistīto produktu tirdzniecība, kā arī kafijas iekārtu noma. Tas jau vairāk nekā divdesmit gadus darbojas 18,9 litru ūdens biznesā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu