Salaspilī notiks pirmais pavasara stādu gadatirgus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Sestdien, 17.aprīlī, Nacionālajā botāniskajā dārzā (NBD) Salaspilī notiks pirmais pavasara stādu gadatirgus, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja NBD Vides izglītības un informācijas nodaļas pārstāve Dace Miezīte.

Pavasara stādu gadatirgus Salaspilī ir viens no pirmajiem un lielākajiem stādu audzētāju un dārzkopju pulcēšanās pasākumiem. Gadatirgū savu produkciju piedāvās vairāk nekā 100 stādaudzētāji no visas Latvijas, kā arī amatnieki un zemnieki ar lauku labumiem. Stādu sortiments solās būt ļoti plašs - no augļu koku un ogulāju stādiem līdz ziemcietēm, vīteņiem un skujkokiem, ar ko rotāt krāšņumdārzu. Šāds piedāvājums attaisno NBD stādu gadatirgus ilggadējo devīzi: «Un būs tavā dārzā tas, kā nav kaimiņam!"

Gadatirgus dienā plkst.12 notiks kokaugu stādīšanas paraugdemonstrējumi, ko vadīs NBD Dendrofloras nodaļas speciālists Romāns Strelčuns.

Lai atbalstītu Latvijas stādaudzētājus, gadatirgi šogad, tāpat kā pērn, tiek organizēti septiņas reizes - reizi mēnesī no aprīļa līdz oktobrim.

NBD Salaspilī sākusies jaunā sezona, un dārzs pavasarīgā noskaņā gaida apmeklētājus - zied pirmās pavasara sīpolpuķes: sniegpulkstenītes, pienpulkstenītes un krokusu kolekcija, puškīnijas, zilsniedzītes, muskares un citas. Zied arī cīrulīši, ērikas un sniega rozes.

Arī šogad botāniskais dārzs turpina pagājušajā gadā labi aizsākto tradīciju - «Uzdāvini podu puķei!». Apmeklētāji aicināti ņemt līdzi plastmasas puķu podiņus, kas mājās kļuvuši lieki. Šie podiņi tiks atkārtoti izmantoti puķu audzēšanai, tā saudzējot vidi un taupot dabas resursus.

No 15.aprīļa līdz 18.aprīlim Nacionālais botāniskais dārzs ciemosies Rīgā. NBD stendā izstādē «Dārzs un Flora 2010» Ķīpsalas hallē varēs aplūkot botāniskā dārza augus un ekspozīcijas fotogrāfijās, kā arī saņemt speciālistu konsultācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu