Braucošā kravas automašīnā piedzimis kumeliņš

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Aizvadītajā mēnesī, ceļā no Polijas uz Latviju, braucošā zirgu pārvadājamajā transportā poniju ķēvītei piedzimis kumeliņš, vēsta portāls «elittesport.lv».

Gadījums ir ļoti pārsteidzošs, jo zirgiem dzemdības stresa apstākļos, ārpus pierastās vietas stallī notiek reti.

Kā izteicās veterinārārsts Juris Tolpežņikovs, 80 procenti zirgu dzimstot naktī, kad klāt nav pat staļļa naktssarga.

Arī Tērvetes zirgaudzētavas vadītāja Ieva Nebare apstiprināja faktu, ka viņas praksē šāds gadījums vēl nav bijis.

Iespējams, tieši kumeliņa īpašās, reti sastopamās «zivs acis» (maza acs radzene un liela sklēra jātnieku vidū tiek uztverta kā īpaša zirga pazīme, kas nes veiksmi) un retā apmatojuma krāsa padarījusi viņu par veiksminieku, raksta portāls.

«Kad atvērām automašīnas durvis, vienam no sporta zirgiem, pie tam ērzelim, zem vēdera, starp kājām stāvēja kumeliņš īpatnējā krāsā,» izteicās sportiste Tatjana Rezņuka, kuras zemnieku saimniecībā «Krikumi» pašlaik zirgs atrodas. «Tas ir brīnums, ka ērzelis nebija izkustējies un nodarījis mazajam kaut ko ļaunu. Kumeliņš bija ļoti vārgs, jo kopš dzimšanas apmēram 12 stundas nebija ēdis. Ņēmu savas meitas pudelīti un, dodot siltu ūdeni ar medu, mācīju kumeliņam zīst.«

Šoferi un ponija saimnieki zinājuši, ka gaidāms mazulis, bet neviens nebija gaidījis, ka dzemdības notiks automašīnā, pie tam braucošā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu