Šodien sākas Stādu parāde Siguldā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Šodien un rīt, 4.maijā, Siguldas Svētku laukumā notiks desmitā Latvijas stādu parāde, kur pulcēsies vairāk nekā 100 Latvijas stādu audzētāju, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja pasākuma rīkotāji Stādu audzētāju biedrība (SAB) un Siguldas novada dome.

Stādu parādes svinīgā atklāšana notiks šodien plkst.11, un to ar savu klātbūtni pagodinās Valsts prezidents Andris Bērziņš un zemkopības ministre Laimdota Straujuma. Pasākuma laikā Svētku laukumā norisināsies daudz un dažādas ar jubilejas faktu saistītas aktivitātes, kā arī, lai iepriecinātu ikviena dārzu mīļotāja sirdi, notiks dažādi papildu pasākumi.

Šodien notiks SAB, audžuģimeņu apvienības «Terēze», «draugiem.lv» un žurnāla «Dārza Pasaule» kopīgi rīkoto konkursu noslēgums. Visas dienas laikā būs apskatāma sadarbībā ar «draugiem.lv» rīkotā fotokonkursa «Mans dārzs krāsās» desmit labāko darbu izstāde.

Plkst.12 notiks žurnāla «Dārza Pasaule» un SAB konkursa «Draudzīgākais stādu audzētājs» balsotāju izloze, kurā noskaidros laimīgo balvas ieguvēju starp visiem konkursa balsotājiem, bet plkst.13 sāksies SAB un audžuģimeņu apvienības «Terēze» kopīgi rīkotā konkursa «Mans sapņu dārzs» fināls, kura laikā audžuģimenes komandā ar dārzu ierīkošanas speciālistiem un sabiedrībā pazīstamām personībām varēs cīnīties par labākā «Mini dārza ierīkotāja» titulu.

Kā ziņots, parādes mērķis ir popularizēt Latvijā audzētus stādus un to ražotājus, tāpēc te būs tikai Latvijā audzēti stādi un atšķirībā no citiem pavasara dārzu pasākumiem piedalīsies tikai stādu audzētāji no Latvijas.

Šis gads ir īpašs ar desmito Stādu parādes jubileju, akcentēja pasākuma organizētāji, piebilstot, ka tāpēc pasākumu vēl bez Latvijā audzētiem stādiem kuplinās plaša programma.

Pasākuma laikā ikviens varēs atrast sev derīgo stādīšanai no Latvijā audzētiem un lolotiem stādiem, kas piemēroti Latvijas klimatam un lepojas ar savu izturību un veselību. Kā katru gadu, apmeklētājiem būs iespēja iegādāties īpašus augus stādu izsolē. Stādu izsoles sākumcena - 50 santīmi. Izsolē iegūtie līdzekļi tiks ziedoti profesionālo audžuģimeņu apvienībai «Terēze».

Svētku laukuma centrā atradīsies paraugdārzs, kur varēs smelties idejas un saņemt konsultācijas dārzu ierīkošanā, Siguldas kultūras nams rūpēsies par patīkamu un jautru noskaņu pasākuma dienās. Bērni varēs pārbaudīt savas prasmes dažādās radošās darbnīcās. Šogad parādi papildinās arī vīru stūrītis, kur vīri varēs atvilkt elpu un pārbaudīt savus spēkus vīrišķās nodarbēs.

Šī gada jaunums ir stādu garderobe. Tās uzdevums - padarīt pēc iespējas ērtāku stādu parādes apmeklējumu. Stādu garderobē varēs gan iznomāt ķerras, ar kurām augus aizgādāt līdz automašīnai vai autobusam, gan arī uz laiku atstāt augus drošās rokās, kamēr tiek apskatīta visa parāde.

Stādu parāde ikvienam interesentam divu dienu garumā - šodien un rīt, 4maijā, no plkst.9 līdz plkst.18 - ir pieejama bez maksas. Arī autostāvvieta vieglajām automašīnām un tūrisma autobusiem blakus Siguldas Svētku laukumam būs bez maksas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu