Mīlestība un acālijas LU Botāniskajā dārzā

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LU Botāniskais dārzs

Latvijas Universitātes (LU) Botāniskajā dārzā Kandavas ielā 2 neredzēts pasākums — pašā skaistākajā acāliju ziedēšanas laikā Valentīna dienā aicinām uz dzejas lasījumiem!

Sestdien, 14. februārī, no pulksten 14 mīlestība, tikšanās, dzeja, mūzika — viss kopā Palmu mājā. Autori vecumā no 15 līdz 65 gadiem. Lotta Laima Vītiņa ar savu domīgo un jūtīgo ģitāru, Aija Uzulēna ar savām spriegajām emocijām, Andris Hiršs ar dzejoļiem repa ritmos, Andris Bergmanis ar neiznīdējamu erotiku. Tikšanos vadīs Amanda Aizpuriete.

Visu sestdienu un svētdienu Augu mājās, aplūkojot palmas, tropu augus, kaktusus, kā arī krāšņi ziedošās acālijas, būs iespēja klausīties U. Bērziņa, L. Brieža, E. Aivara, O. Vācieša, J. Baltvilka, I. Ziedoņa, S. Timofejeva, K. Vērdiņa, K. Skujenieka un citu autoru dzejas lasījumu ierakstus. Starplaikos varēs ieklausīties pavasara skaņās un eksotisku putnu balsīs.

Pavisam dārza kolekcijā ir 124 acāliju šķirnes un hibrīdi, no tām daudzas šeit aug jau vairākus gadu desmitus un ik gadu priecē dārza apmeklētājus ar savu kuplo ziedēšanu. LU Botāniskajā dārzā acāliju kolekcija tika sākta veidot jau 20. gadsimta 30. gados. Kopš 1957. gada, prof. R. Kondratovičam mērķtiecīgi turpinot šo darbu un nodarbojoties ar selekciju, ir izveidota Baltijā lielākā acāliju kolekcija.

Acālijas zied no Ziemassvētkiem līdz pat Lieldienām, pašlaik ekspozīcijā apskatāmas agri un vidēji ziedošo acāliju šķirnes ar baltiem, sārtiem, un dažādu nokrāsu sarkaniem ziediem. Tā kā ziedēšana turpinās līdz marta vidum, izstāde ik nedēļu papildinās ar jaunām uzziedējušām šķirnēm.

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. No oktobra līdz aprīlim apmeklētājiem atvērts no plkst. 9.00 līdz 16.30.

Ieejas maksa: skolēniem — Ls 0,50, pensionāriem un studentiem — Ls 1, pieaugušiem — Ls 1,50. Ieeja bez maksas pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, internātskolu audzēkņiem un I un II grupas invalīdiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu