«Mūsu mīļdzīvnieki» Dabas muzejā

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Latvijas Dabas muzejā līdz 22. martam būs apskatāma izstāde «Mūsu mīļdzīvnieki», kas tapusi sadarbībā ar Latvijas sīkdzīvnieku audzētāju biedrību «Trusis un citi».

Izstādē būs redzami vairāk nekā 30 dažādu šķirņu truši, kā arī žurkas, kāmīši un citi mīļdzīvnieki. Izstādes atklāšana 18. martā plkst. 12.00 Dabas muzeja otrā stāva izstāžu zālē, portālu «Apollo» informēja Lāsma Vagoliņa, Latvijas Dabas muzeja Sabiedrisko attiecību un izstāžu nodaļas speciāliste.

Izstādē būs vienreizēja iespēja apskatīt Latvijā pašlaik viseksotiskākās šķirnes jūrascūciņu — «Skiniju», kas ir līdzīgs mazam pundurbehemotiņam. Tautā tās sauc par bezmatu jeb plikajām jūrascūciņām. Mīļdzīvnieku saimnieki un arī tie, kas par tādiem vēlas kļūt, varēs saņemt konsultācijas par mīluļu barošanu un kopšanu. Izstādes laikā varēs iegādāties literatūru par trušu audzēšanu, kā arī paviesoties pie truša ēdamgalda un izzināt truša ēdienkarti.

Latvijas sīkdzīvnieku audzētāju biedrība «Trusis un citi» darbojas jau vairāk nekā 14 gadus un kopš 2000. gada ir uzņemta Eiropas Trušu, mājputnu, baložu un jūrascūciņu audzētāju asociācijā.

Sestdien un svētdien Dabas muzejā gaidām ģimenes ar bērniem, jo izstādē ciemosies kluba «Seskumīlis» atraktīvākie pārstāvji mājas seski Citius, Altius, Fortius. Fretkas jeb mājas seski ir paspējuši iekarot lielu popularitāti sabiedrībā. Lai arī šie mīlīgie dzīvnieki pieder pie plēsējiem, tiem piemīt īpašs šarms, no kura grūti atturēties ikvienam dzīvnieku mīļotājam.

Katru dienu plkst. 12.00, 14.00 un 16.00 apmeklētajiem būs iespēja vērot trušu skriešanās sacīkstes — kurš ātrāks, kā arī trušu Paulīnes un Pekša skriešanos, pārvarot barjeras.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu