Konsultē augļkopjus

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Projekta «Tehnoloģiju pārneses centra izveide augļkopībā» ietvaros tiek piedāvāta iespēja Latvijas-Lietuvas programmas atbalsta teritorijā strādājošiem augļkopjiem saņemt konsultācijas no teritoriāli tuvākajiem un attiecīgā jomā kompetentākajiem speciālistiem.

www.lvai.lv

Projekta mērķis ir nodrošināt ilgtspējīgu augļkopības attīstību atbalsta reģionā, nododot institūtos izveidotās un pārbaudītās jaunākās tehnoloģijas ražotājiem; tiešā un netiešā veidā veicināt uzņēmējdarbību reģionā, nodarbinātību, kā arī izglītot patērētājus. Projekta izpildes rezultātā potenciālie augļu un ogu patērētāji tiks nodrošināti ar augstas kvalitātes veselīgu pārtiku, kas audzēta un ražota līdzās to dzīvesvietai.

Projekta aktivitātes paredz izveidot abos institūtos apmācību un demonstrējumu bāzi. Bez tam projektā paredzēts sagatavot dažādus informatīvus materiālus augļkopjiem un patērētājiem par jaunākajām tehnoloģijām, šķirnēm (bukleti, rokasgrāmatas, video) u.c., kā arī rīkot konsultatīvos pasākumus augļu un ogu audzētājiem, mazajiem un vidējiem pārstrādes uzņēmumiem t.sk. individuālas konsultācijas, apmācības, seminārus un pieredzes apmaiņu. Izveidotā Tehnoloģiju pārneses centra viens no vienojošajiem elementiem būs interaktīva mājas lapa, kura darbību uzsāks aprīļa beigās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu