Vai alus iet labi kopā ar suņu barību?

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Forums «suni.lv» katru nedēļu veic savu lietotāju aptauju par interesantiem jautājumiem. Pirmajā aptaujas nedēļā centāmies noskaidrot, vai pašu četrkājaino draugu saimnieki ir pamēģinājuši to, ko viņu suns ēd – tāda kā pretēja versija teicienam «suns zina ko ir ēdis» – vai saimnieks zina ko suns ēd, un kā izrādās daudzi zina arī. Sešdesmit viens procents (61%) foruma lietotāju ir pagaršojuši suņu barību, divdesmit četri (24%) to nekad nav darījuši, bet sešpadsmit (16%) to dara regulāri – pirms dod sunim, nogaršo paši.

No tiem kas ir pagaršojuši sauso barību, atzina ka tā pārsvarā garšo pēc sakaltušas rupjmaizes, bet esot gadījumi, kad garša esot tik spēcīga, ka mutē iegūto garšu vēl ilgi nevar ne ar ko noskalot. Daži «eksperti» pat spēja noteikt, kurā barībā ir vairāk rīsu vai citu graudaugu. Vēl kāds paradoks – ne vienmēr lētākā barība garšo sliktāk – vismaz cilvēka garšas kārpiņas to dažreiz atzīst par diezgan baudāmu! Kāds lietotājs atzinās, ka bērnībā domājis ka suņus baro ar cepumiem, tāpēc regulāri pa kluso salicis kabatā sauso barību un cienājis arī savus rotaļu biedrus. Konservus gan bija nogaršojis retais, bet kas bija, teica ka kvalitatīvākie esot labāki par pašmāju tefteļiem tomātu mērcē. Otrajā nedēļā centāmies noskaidrot, vai Latvijas suņi bez jau apspriestās suņu barības izmēģina arī ko citu – ir nogaršojuši arī to ko lieto tikai cilvēki – alkoholu. Un protams, ka bija arī tādi! Balsojuma rezultāti parādīja, ka četrdesmit pieci (45%) procentu suņu ir nomēģinājuši ko grādīgu. No kopējā skaita viena trešdaļa, ja piedāvā, labprāt palok alu vai sidru, bet pieci (5%) pat ir izmēģinājuši arī ko spirtotāku. Lielākā daļa jeb piecdesmit pieci (55%) procenti ir stingri atturībnieki - no pudeles pa gabalu. Dažiem pat alkohola tuvums izraisa šķaudīšanu! Pārsvarā tiem, kas ir izmēģinājuši grādīgo, uz stipro mantu neskatās, jo zina labāk par saimniekiem – sekas var būt nevēlamas, bet kādu suni, kas bija aktīvi piedalījies kādā pasākumā un diņģējis kokteilīšus, nākamajā dienā ir piemeklējušas arī nelielas galvassāpes, ja par tām var spriest pēc suņa nokārtās galvas, bet varbūt tas bija tikai kauns, par saimnieku rīcību – cienāt mīluli ar alkoholu. Ja tevi interesē jautājumi par Latvijas suņu dzīvi, apmācību, sportu un citām ar suņiem saistītām lietām, nāc un noskaidro tos «suni.lv».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu