Lieldienu brīvdienās notiks izstāde dzīvnieku mīļotājiem

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Starptautiskas profesionālās suņu un kaķu izstādes, plaša visdažādāko mājdzīvnieku un eksotisko dzīvnieku ekspozīcija, aizraujoša izklaidējošo pasākumu programma, kā arī bagātīga zooindustrijas preču un pakalpojumu ekspozīcija - tas viss būs lielākajā starptautiskajā mājdzīvnieku un zooindustrijas izstādē «Pet Ekspo. Latvijas uzvarētājs 2013», kas Lieldienu brīvdienās, 30.martā un 31.martā, notiks Ķīpsalā, portālu «Apollo» informēja Inese Libere, «BT 1» mediju koordinatore.

Visi dzīvnieku mīļotāji un ģimenes ar bērniem ir laipni gaidīti Ķīpsalā, kuru divas dienas pieskandinās visdažādāko zvēru un putnu balsis. Vienā hallē varēs vērot simtiem visdažādāko šķirņu suņus un kaķus, saņemt speciālistu konsultācijas, iepazīties ar jaunumiem un iegādāties zoopreces par izstādes cenām. Savukārt otrā hallē būs apskatāmi visdažādākie mājas mīluļi - ņiprie palaidņi mājas seski, dekoratīvie baloži, gaiļi un vistiņas, krāšņi papagaiļi, lokainas, garspalvainas un pat bezspalvainas jūrascūciņas, kāmīši, dekoratīvās pelītes un žurciņas. Būs arī Āfrikas pundureži un susuri, zaļā iguāna, tīģerpitons un vēl citi eksotiski mājdzīvnieki. Kā jau Lieldienās, varēs sastapt arī Trušu pilsētiņas Lieldienu zaķus, kazu Fredi, gaili Petjku un citus šīs pilsētiņas iemītniekus. Apmeklētāji varēs vērot suņu ātruma, veiklības un paklausības sacensības, dažādus šovus un paraugdemonstrējumus, tostarp, kā robežsardzes suņi aiztur likumpārkāpēju un meklē «sprāgstvielas». Bērniem būs iespēja līdz sirds patikai izlēkāties piepūšamajās atrakcijās.

Starptautiskajā suņu izstādē - 242 šķirņu suņi

Starptautiskajā suņu izstādē «Latvijas uzvarētājs 2013», ko organizē Latvijas Kinoloģiskā federācija, būs iespējams aplūkot 242 šķirņu suņus. Kopumā abās izstādes dienās piedalīsies vairāk nekā 2000 suņu no 12 valstīm. Līdztekus populārām šķirnēm būs arī retas, Latvijā maz zināmas vai gandrīz aizmirstas suņu šķirnes. Tikai izstādē būs iespējams aplūkot Latvijā vēl nereģistrētas šķirnes - eksotisko Prāgas žurku ķērāju, porcelāna dzinējsuni, Burbonē putnusuni un citus retumus.

Izstādes apmeklētāji varēs vērot šķirņu vērtēšanu ringos un šķirņu prezentācijas uz skatuves, kā arī saņemt pieredzējušu speciālistu konsultācijas par dažādām suņu šķirnēm, jo izstādē būs pārstāvēti visi 36 Latvijas Kinoloģiskajā federācijā esošie kinoloģiskie klubi. Abas izstādes dienas noslēgsies ar labākā izstādes suņa izvēli, savukārt svētdienas vakarā tiks noteikts, kurš no visiem labākajiem suņiem iegūs izstādes «Latvijas uzvarētājs 2013» lieliskākā suņa titulu.

Starptautiskajā kaķu izstādē liela šovu dažādība

Latvijas felinoloģijas asociācijas «Felimurs» rīkotajā starptautiskajā kaķu izstādē «Latvijas uzvarētājs 2013» abās izstādes dienās kopumā būs apskatāmi 400 lieli un mazi, garspalvaini, īsspalvaini un bezspalvaini kaķi no tuvām un tālām zemēm. Līdzās ļoti populārām šķirnēm būs aplūkojami arī retie Kuriļu bobteili, Tajas kaķi un citi.

Īpaši interesants apmeklētājiem būs Pasaules čempionu šovs, kurā vienkopus būs sapulcināti vislabākie un visskaistākie kaķi. Ķīpsalā notiks arī skotu stāvausu, Menas pavalsts jenotveidīgo kaķu, «musturoto» kaķu un Siāmas krāsojuma kaķu šovi. Pirmo reizi tiks izcīnīts tituls «Royal Canin Latvijas uzvarētājs 2013», par kuru varēs sacensties visi izstādes kaķi. Savukārt kaķu izstādes kulminācijā - noslēguma konkursšovā - apmeklētāji varēs redzēt labākos šķirņu pārstāvjus, kas sīvā cīņā ik dienu sacentīsies par labākā kaķa titulu.

Pirmoreiz - kanisterapija un izglītojošas lekcijas

Kanisterapijā dziedināšanu veic speciāli piemeklēts, apmācīts un sertificēts suns, un šī terapijas metode ir piemērota bērniem ar uzvedības traucējumiem, nopietnām psiholoģiskām traumām un cerebrālo trieku. Mazie izstādes apmeklētāji šos speciāli apmācītos suņus varēs samīļot un arī parotaļāties ar tiem. Pirmoreiz izstādē 30.martā plkst. 13.00 bez papildu maksas notiks arī lekcija, kurā interesentus iepazīstinās ar kanisterapijas iespējām.

Savukārt 30.martā plkst. 12.00 lekcijā gan topošie, gan arī esošie suņu saimnieki varēs uzzināt visu par atbildīgu suņa turēšana atbilstoši labturības prasībām, bet tie, kam ir interese savu brīvo laiku aktīvi un lietderīgi pavadīt kopā ar savu četrkājaino draugu, ir laipni gaidīti 31.martā plkst. 13.00 lekcijā, kurā iepazīstinās ar suņu sporta veidiem un to iespējām Latvijā.

Starptautisko mājdzīvnieku un zooindustrijas izstādi «Pet Ekspo. Latvijas uzvarētājs 2013» rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Kinoloģisko federāciju (LKF). Vairāk: www.petekspo.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu