20. aprīlī jāsēj zirņi

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/megpi/ http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

Laiks sākt domāt par dārza darbiem. Tiesa, šogad pagaidām par tiem var tikai domāt, bet, cerams, drīz arī prakstiski strādāt dārzā.

Dārza darbiem labvēlīgais laiks ir 15. - 24., 28. aprīlis.

No 20. - 22. aprīlim laukā jāsēj pupas un zirņi, bet 23. aprīlī jāstāda kartupeļi. Ko darīt? Nekas, to visu var iesēt un iestādīt vēlāk.

www.termorelax.com

Kāpostus stādiem jau var sēt iesildītās lecektīs un siltumnīcās. Mēneša sākumā sāk audzēt stādus melonēm un arbūziem. Mēneša beigās sēj ķirbjus stādiem.

Ja sniegs nokusis, augsne apžuvusi un nedaudz iesilusi jau mēneša sākumā sēj zirņus un pupas. Mēneša beigās, ja vien laika apstākļi atļauj, atklātā laukā sēj burkānus, sakņu pētersīļus, melnsaknes, pastinakus. Stāda dobēs gladiolu, monbrēciju, galtoniju sīpolus. Sēj zālienus. Stāda agros kartupeļus, vasaras ķiplokus, sīksīpoliņus.

Dobēs sēj asteres, godēcijas, kliņģerītes, kosmejas, salmenes, lupīnas un citas izturīgas puķes.

Dala un pārstāda ziemcietes. Veido jaunas puķu dobes.

Dala un pārstāda daudzgadīgos garšaugus piparmētras, melisas, raudenes, salvijas, estragonu, maurlokus un lakšus, rabarberus.

Stāda dekoratīvos kokus un krūmus, tāpat augļu kokus un ogulājus.

Pārstāda telpaugus. Ja laiks pietiekoši silts, pārstāda un pastāvīgā vietā izliek fuksijas.

Dārza darbiem nelabvēlīgās dienas – 10., 25.-28. aprīlis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu