Pavasaris klāt - LU Botāniskajā dārzā zied kaktusi

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Toms Grinbergs/ LU preses centrs

Latvijas Universitātes (LU) Botāniskajā dārzā sāk ziedēt kaktusi. No 17. līdz 28. aprīlim notiks izstāde «Kaktusi», kurā būs apskatāma Botāniskā dārza kolekcija, ko papildinās arī Kaktusu un citu sukulentu biedrības entuziastu augi.

LU Botāniskajā dārzā par pavasara sākumu vēsta kaktusu un citu tuksnešu un pustuksnešu augu ziedēšanas sākšanās. Pamazām plaukst mamilārijas, rebūcijas, plāksnīšu ehinofosulokaktusi, hatioras, pumpuri riešas astrofītiem, kā arī citiem sukulentiem augiem – mirdzošajai eiforbijai, gastērijai, zina stāstīt augu kopēji. Pavisam LU Botāniskā dārza kolekcijā ir apmēram 900 dažādu nosaukumu sausumu mīloši augi, no kuriem aptuveni 400 ir kaktusi. No 17. līdz 28. aprīlim izstādi «Kaktusi» kuplinās Kaktusu un citu sukulentu biedrības entuziastu kolekcijas. Būs iespēja izjautāt kaktusu audzētājus, kā arī nelielos daudzumos iegādāties augus.

Dārza apmeklētājiem vēl būs iespēja apskatīt arī vēlu ziedošās acālijas un diplomāta Mihala Korecka (Čehijas Republika) fotoizstādi «Arī mana Latvija», bet 27. aprīlī aicinām uz Pavasara svētkiem, kur būs stādu tirdzniecība un Ūsiņdienas svinēšana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu