«Pavasara svētki» LU botāniskajā dārzā

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Toms Grinbergs/LU

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs 27. aprīlī no plkst. 9.00 līdz 17.00. rīkos «Pavasara svētkus» ar stādu tirgu, Fiskars dārza instrumentu prezentāciju, kaktusu izstādi, Ūsiņdienas svinēšanu, Lielo Talku un citām pavasarīgām aktivitātēm.

Pavasarīgais plaukšanas un stādīšanas prieks sākas, tāpēc Latvijas Universitātes Botāniskā dārza aicina uz Pavasara svētkiem sestdien, 27. aprīlī. No plkst 9.00 līdz 17.00 paredzēts stādu tirgus, kur dažādi audzētāji piedāvās augļukokus, ogulājus, kartupeļus, ziemcietes, vasaras puķes, rozes, lilijas, telpaugus, bet no plkst. 11.00 līdz 14.00 būs arī Fiskars dārza instrumentu prezentācija. No plkst. 12.00 kopā ar latvisko tradīciju kopu «Silavoti» tiks svinēta Ūsiņdiena, kur dziedās, gatavos pantāgu un varēs iepazīties ar Ūsiņdienas rituāliem, stāsta pasākuma organizatori. Agrākos laikos ar Ūsiņdienu iesākās jauns saimniecības gads: Ūsiņš atnesa zaļu zāli, lapas, rūpējās par zirgiem – pēc ziemas šai laikā lopus pirmo reizi laida ganos, bet zirgus naktī jāja pieguļā. Botāniskā dārza apmeklētāju bērnus šai dienā izvizinās ponijs. Tāpat dārzā būs iespēja apskatīt vēlu ziedošās acālijas un kaktusu izstādi, iegādāties kaktusus un izjautāt to audzētājus, apmeklēt Tropu tauriņu māju. Ja pavasara saulīte būs vēlīga, tad varēs priecāties par pirmajiem magnoliju ziediem.

Visi tie, kuri vēlas piedalīties Botāniskā dārza sakopšanā Lielās Talkas ietvaros, aicināti uz Pavasara svētkiem bez maksas. Instrumenti būs sagādāti, tomēr papildus grābekļi un lāpstas lieti noderēs. Bet citiem biļešu cena Pavasara svētkos tikai par latu.

http://www.botanika.lu.lv/

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu