Gadatirgus dārza mīļotājiem

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Liepājas Latviešu biedrības nams Rožu laukumā organizē plašus svētkus dārzkopjiem «Pavasaris ziedos». 5. maijā no plkst. 9.00 placis pie Liepājas Latviešu biedrības nama kļūs par satikšanās vietu stādu audzētājiem un dārza mīļotājiem. Plaša sortimenta stādāmais materiāls, dekoratīvi elementi dārzam, augsnes bagātinātāji un dārza inventāra preces šajā dienā kļūs par galvenajiem satikšanās tematiem.

Liepājas Latviešu biedrības nams sadarbībā ar lielākajām Latvijas stādaudzētavām atgādina, ka viens no labākajiem stādīšanas laikiem ir tieši pavasaris, kad vidi sev apkārt padarīt ziedošu un krāšņu, kas iepriecina pašu un garāmgājēju sirdis. Tāpēc jau septīto pavasari vienkopus tiek pulcināti stādu audzētāji, dārza dizaina, inventāra un citu dārzam noderīgu lietu tirgotāji, lai ar savu piedāvājumu iepazīstinātu liepājniekus un Liepājas viesus.

Pasākuma laikā daiļdārzu un mazdārziņu cienītājus ar stādāmo materiālu iepriecinās vairāk kā 40 Latvijas stādu audzētāji, kuru sortimentā atradīsiet interesantu, daudzveidīgu, kā arī Latvijas klimata apstākļiem atbilstošu piedāvājumu. Apmeklētāji iepazīs jaunāko un labāko, ko izaudzējuši dārzkopības profesionāļi, tādējādi gūstot prieku par skaitumu, ko radījusi daba un cilvēks. Pasākumā piedalās Latvijas lielākās stādaudzētavas, tādas kā SIA «Grobiņas ziedi», ZS «Bērziņi», ZS «Liepas», Stādu audzētava «Pīlādži» un daudz citas, kā arī individuālās dārzniecības un kolekcionāri. Dalībnieki Liepājā ieradīsies no Latvijas malu malām - Liepājas rajona, Rīgas, Tukuma, Jelgavas, Bauskas un citiem novadiem.

Stādu sortimentā atradīsiet visplašāko ziemciešu, vīteņaugu, ziedošo krūmu, daudzveidīgus, izsmalcinātus rožu stādus, augststumbru rozes, rododendrus, dekoratīvo lapu krūmus, dārza melleņu, viengadīgo augu stādus un citus augus, kuri veidos Jūsu dārzu krāšņāku. Plašā skaitā tiks pārstāvēti bioloģisko augu aizsardzības līdzekļu tirgotāji piedāvājot ekoloģiski tīru, cilvēkiem un apkārtējai videi draudzīgu mēslojumu.

Lai ik vienam apmeklētājam būtu iespēja bagātināt sava dārza vizuālo noformējumu ar gaumīgiem un kvalitatīviem dārza elementiem, uz svētkiem «Pavasaris ziedos» ir aicināti daiļamatmeistari. Amatnieku sortimentā atradīsiet plašu dārza dizaina preču klāstu - daudzveidīgas dārza figūras, pinumus, koka, metāla izstrādājumus, dārza mēbeles un šūpoles. Interesentiem būs iespēja iegādāties Latvijā ražotas dūmu kūpinātavas un grilus dažādām gaumēm. Pasākuma dalībnieku saimei šogad piepulcināsies dārza tehnikas un siltumnīcu tirgotāji, kuri ik vienam interesentam sniegs konsultāciju par pieejamo produkciju un iespēju to iegādāties.

Atbalstot pašmāju amatniekus šogad Liepājas Latviešu biedrības nams pasākumā devis iespēju pašu darinātās preces piedāvāt arī dažādu citu amatu meistariem. Svētkos dārzkopjiem «Pavasaris ziedos» pieejamo preču klāstu papildinās dzintara, koka, tekstila un adījumu daiļamatniecības izstrādājumi.

Daudzveidīgais piedāvājums un pozitīvu emociju piesātinātā gaisotne, nenoliedzami, 5. maijā padarīs Rožu laukumu par krāšņāko vietu Liepājā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu