Magnoliju ziedu kupenas LU Botāniskajā dārzā

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Universitātes (LU) Botāniskajā dārzā kā baltas, lielas kupenas zied magnolijas. Pašlaik kā baltas, lielas kupenas zied Magnolia x loebneri, Magnolia kobus, Magnolia kobus ‘Borealis’, Magnolia stellata.

Tās visas ir Āzijas izcelsmes magnolijas un zied pirms ir izplaukušas lapas - lieliem, baltiem un maigi rozā ziediem. Magnolijas ir salīdzinoši senas izcelsmes augi, par ko liecina vienkāršā zieda uzbūve. Dabā tās aug Dienvidāzijā un Amerikā, galvenokārt tropos un subtropos. Koki ir ļoti dekoratīvi ar lieliem, izteiksmīgiem ziediem, tādēļ tie ir introducēti arī Eiropā, īpaši tās dienvidu un rietumu daļā, kur ir maigs klimats. Latvija ir viens no tālākajiem ziemeļu punktiem, kur iespējams audzēt atsevišķas izturīgākās magnolijas. Universitātes Botāniskajā dārzā ir lielākā magnoliju kolekcija Latvijā – lauka ekspozīcijā ir 17 dažādas sugas un šķirnes, koki ir līdz pat 50 gadus veci, tādēļ tagad tie ir apskatāmi visā savā krāšņumā.

http://www.botanika.lu.lv/

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu