Kaktusi – zvaigznes un citi sukulenti

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 22. līdz 26. maijam Latvijas Dabas muzeja izstādē, kas tapusi sadarbībā ar Latvijas Kaktusu un citu sukulentu biedrību, būs apskatāmas ziedošas, pārsteidzoši dažādas kaktusu un sukulentu kolekcijas.

Izstādē tiks eksponēti ap 500 dažādu sugu augi, šogad īpašu uzmanību veltot skaistajiem astrofītiem (Astrophytum) jeb kaktusiem – zvaigznēm.

Astrofīti ir nelieli augi, diametrā līdz 20 cm un dabā sastopami Meksikā, bet izstādes apmeklētāji tos varēs aplūkot tepat Rīgā – Latvijas Dabas muzejā. «Kaktusi – zvaigznes ir ļoti iemīļoti kolekcijās tieši to greznā izskata dēļ. Daži no tiem izskatās kā piecstaru zvaigznes, atgādinot bīskapa cepuri, daži līdzinās jūras ežiem, savukārt citu skaistuma rota ir gari, ragveidā salikti dzeloņi, tāpēc tos nereti dēvē arī par mežāža kaktusiem,» atzīst Jeļena Samcova, Latvijas Kaktusu un citu sukulentu biedrības valdes priekšsēdētāja.

Šobrīd kaktusu audzētāju siltumnīcās un mājās skaisti zied mamilārijas, rebūcijas un gimnokalīciji. Uzplaukušos augus katrs varēs aplūkot izstādē, kur tiks eksponēti arī pusdienziežu dzimtas sukulenti jeb dzīvie akmeņi.

Sestdien, 25.maijā plkst.12.00 izstādes telpās notiks praktiskā nodarbība kaktusu pārstādīšanā, pēc tās plkst. 13.00 būs lekcija «Dzīvo akmeņu audzēšana mājas apstākļos».

Izstādē apmeklētāji, konsultējoties ar speciālistiem, varēs iegūt informāciju par dažādu sukulentu iegādi, audzēšanu, pārstādīšanu un daudz ko citu.

Izstādes atklāšana notiks 22. maijā plkst. 12:00

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu