Peoniju krāšņums Rundālē

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Kā katru gadu pirmsjāņu laikā, Rundāles pils dārzā sākusi ziedēt peoniju kolekcija.

Papildus ziedošajām peonijām dārzā, sadarbībā ar Nacionālo botānisko dārzu no 21.jūnija līdz 24.jūnijam pils pirmā stāva vestibilā būs apskatāma peoniju izstāde. Nacionālā botāniskā dārza speciālisti šai izstādei būs sarūpējuši vairāk kā 40 dažādu šķirņu peonijas. Izstāde apskatāma bez maksas, portālu «Apollo» informēja Ruta Biļeviča, Rundāles pils muzeja Apmeklētāju apkalpošanas un sabiedrisko attiecību nodaļas galvenā speciāliste.

Līgo svētku laikā aicinām brīvdienās baudīt krāšņo ziedu smaržu. Dārzā zied ne tikai peonijas, bet arī vēsturiskās rozes pamazām plaukst. Atgādinām, ka rožu dārza vēsturisko rožu baudīšanu nedrīkst nokavēt, jo tās zied tikai vienu reizi sezonā. Arī Latvijas speciālistu selekcionētās rozes jau pilnas krāšņiem ziediem.

Vēsturisko rožu ziedēšanas kulminācija gaidāma jūnija pēdējā nedēļā, kad Rundāles pils atzīmēs ikgadējos Dārza svētkus. Šogad svētki veltīti puķu tēmai. 30.jūnijā pilī norisināsies seminārs, tiks atklāta izstāde «Puķes baroka dārzos» un būs iespēja apskatīt Bauskas mākslas skolas audzēkņu darbu izstādi par puķu tēmu. Dārzā apmeklētājus priecēs dažādi priekšnesumi gan lieliem, gan maziem, radošās darbnīcas un tirdziņš. Sīkāku informāciju par svētkiem var atrast muzeja mājaslapā www.rundale.net. Dārza svētku dienā ieeja dārzā par ziedojumiem.

Nedēļas nogalē, Līgo svētku laikā, Rundāles pils muzejs atvērts kā parasti - 23. un 24.jūnijā pils darba laiks 10:00 - 18:00 un parka darba laiks 10:00 - 21:00.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu