150 dažādas liliju šķirnes izstādē

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Dabas muzejā no 19. līdz 22. jūlijam būs aplūkojama liliju audzētāju biedrības «Lilium Balticum» organizētā izstāde «Liliju burvība».

Izstādē kopumā būs aplūkojamas ap 150 dažādas liliju šķirnes – gan vēlīnās Āzijas lilijas un LA grupas lilijas, gan arī smaržīgās trompetlilijas, OT grupas lilijas un austrumlilijas, kā arī daudzas citas. Lielākā daļa ziedu, kas tiks eksponēti izstādē, ir selekcionēti un audzēti tepat Latvijā. Īpašs jaunums izstādē būs Latvijā selekcionētās greznās starpgrupu lilijas

Latviju var dēvēt par liliju lielvalsti, jo vadošie vietējie liliju selekcionāri regulāri tiek aicināti lasīt lekcijas par savu veikumu un liliju audzēšanu Latvijā gan ASV, Ziemeļamerikas liliju biedrībā, kura ir lielākā šīs nozares biedrība pasaulē, gan arī citās pasaules valstīs.

Tā kā lilijas ir salīdzinoši viegli audzējama un pavairojama kultūra, tās ir iecienītas kā Latvijas, tā pasaules dārzos. Viens no iemesliem, kāpēc daudzi izvēlas audzēt tieši lilijas ir tas, ka dažādo šķirņu atšķirīgie ziedēšanas laiki, sniedz iespēju baudīt to skaistumu visu vasaru.

Izstādes laikā apmeklētāji varēs piedalīties aptaujā un palīdzēt noteikt izstādes skaistāko ziedu, kā arī iegādāties liliju sīpolus un katalogus. Audzētāji sniegs padomus ikvienam interesentam liliju kopšanā un ieteikumus kolekcijas veidošanā.

Izstādes atklāšana notiks 19. jūlijā plkst. 11:00

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu