Patversme «Dzīvnieku draugs» svinēs Brīvprātīgo svētkus

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/epsos/

Dzīvnieku patversme «Dzīvnieku draugs» sestdien, 4.augustā, no plkst. 12.00 līdz 16.30 «DinoZoo Arēnā» tirdzniecības centrā «Spice Home» svinēs Brīvprātīgo svētkus un apbalvos zīmējumu konkursa «Bērni - zvēriem, zvēri - bērniem» uzvarētājus, portālu «Apollo» informēja Patversme «Dzīvnieku draugs» svinēs Brīvprātīgo svētkus.

Svētki būs dāvana un veltījums bērniem un jauniešiem, kuri velta savu laiku un darbu, lai brīvprātīgi palīdzētu aprūpēt, samīļot un nodrošināt vislabākos apstākļus tiem aptuveni diviem simtiem dzīvnieku, kas mīt patversmē «Dzīvnieku Draugs».

«Mūsu brīvprātīgie ir mūsu lielākais balsts, jo bez viņu palīdzības mēs nespētu paveikt ne pusi no tā, ko darām šobrīd. Pagājušajā gadā šie bērni un jaunieši, no kuriem dažiem ir vien 12 gadu, bet citi jau tuvojas pilngadībai, kopumā patversmē nostrādāja laiku, kas vienlīdzīgs 675 astoņu stundu darba dienām,» stāsta patversmes vadītāja Solvita Vība.

Brīvprātīgie palīgi patversmē ne vien ved suņus pastaigās, rotaļājas ar kaķēniem un kucēniem, bet piedalās arī grūtajā un netīrajā ikdienas dzīvnieku kopšanā - tīra būrus un voljērus, mazgā logus un sienas, kopj patversmes teritoriju - dara visus darbus, lai cik nepatīkami un grūti tie arī nebūtu. Viņu rūpes un iejūtība ir palīdzējušas atplaukt daudziem suņiem, kuru liktenis pirms nonākšanas patversmē bija licis tiem zaudēt uzticību cilvēkiem, viņi ir pacietīgi pieradinājuši bailīgos, drosmīgi stājušies pretī dusmīgajiem un ar maigumu aprūpējuši slimos un vārgos, norāda patversmes «Dzīvnieku Draugs» vadītāja.

Svētku programmā paredzēta ne vien labāko patversmes brīvprātīgo godināšana, bet arī aizraujoši suņu paraugdemonstrējumi, konkursi skatītājiem un citas atrakcijas. Tāpat varēs uzzināt par Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) rīkoto kampaņu jauniešu brīvprātīgā darba veicināšanai, tiks prezentēts jauns projekts - patversmju dzīvnieku katalogs «Sirdsdraugs.lv», varēs iepazīties ar dažādiem suņu sporta veidiem - svētkos piedalīsies gan kanikrosa un suņu pajūgu sporta entuziasti no «Togo Team», gan adžiliti meistari no kluba «AFA - Agility For All».

Brīvprātīgo svētkos tiks arī apbalvoti jūlijā notikušā bērnu zīmējumu konkursa «Bērni - zvēriem, zvēri - bērniem» uzvarētāji. Konkursā saņemti vairāk nekā 140 bērnu zīmējumi no visas Latvijas, un labākos no tiem vēl līdz 4.augustam var aplūkot izstādē tirdzniecības centrā «Spice Home».

Svētkus noslēgs grupu «Tumsa» un «Putnu balle» koncerts.

Svētku programma:

Plkst. 12:00 Svētku atklāšana

Plkst.12.30 Patversmju dzīvnieku kataloga «Sirdsdraugs.lv» atklāšana

Plkst.12:40 Patversmes suņu paraugdemonstrējums

Plkst.13:00 «Royal Canin» konkurss skatītājiem

Plkst.13:30 Bērnu zīmējumu konkursa uzvarētāju apbalvošana

Plkst. 14:15 Adžiliti paraugdemonstrējumi

Plkst. 15:00 «Gada brīvprātīgais 2012» apbalvošana

Plkst.15:20 Grupu «Tumsa» un «Putnu balle» koncerts

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu