Rīgas Puķu balle LU Botāniskajā dārzā

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Skaistākie Latvijas Universitātes (LU) Botāniskā dārza vasaras svētki ir «Rīgas Puķu Balle 2013», kas notiks no 4. līdz 7. jūlijam Rīgā, Kandavas ielā 2. Svētku viesus priecēs ziedi un stādi, mūzika un izstādes. Būs iespēja iegādāties stādus un gūt jaunas idejas savam dārzam. Šogad ikvienam viesim būs iespēja radoši izpausties radošajās darbnīcās.

Skaistākie Latvijas Universitātes Botāniskā dārza vasaras svētki «Rīgas Puķu Balle 2013» notiks no 4. līdz 7. jūlijam. Rīgas Puķu Balle LU Botāniskajā dārzā notiek jau 13. reizi. Šogad svētkos kā ierasts būs ziedi un labākie stādi no Latvijas, mūzika, darbnīcas lielajiem un mazajiem, izjāde ar zirdziņu un dažādas mākslas aktivitātes, kurās iespējams radoši izpausties. Katru dienu būs atvērta kāda no darbnīcām, kur varēs iemēģināt roku papīra izgatavošanas mākslā, keramikas darbnīcā, iemācīties gatavot vainagu vai citus rotājumus no dabas materiāliem, kā arī gleznojot pie molberta brīvā dabā. Ar Spānijas Karalistes vēstniecības Latvijā atbalstu tapusi 18. gadsimta spāņu botāniķa Hosē Selestino Mutis augu zīmējumu izstāde, bet ar Japānas vēstniecības Latvijā atbalstu – Bonsai izstāde. Latvijas Orhideju un eksotisko augu draugu asociācija piedāvā orhideju ekspozīciju. Griezto ziedu izstāde priecēs ar jaunākajām tendencēm griezto rožu, gerberu, lizantu, delfīniju un citu puķu modē.

Piektdien, 5. jūlijā, no plkst. 12.00 līdz 15.00 dārzā dažādās vietās un laikos varēs vērot Laikmetīgās dejas performanci Latvijas Kultūras koledžas audzēkņu izpildījumā, bet vakarā no plkst. 20.00 līdz 23.00 Latvijas Universitātes pūtēju orķestris un Siguldas pūtēju orķestris Sidrabskaņas saspēlēs vakara koncertā – zaļumballē «Vasaras saulrietā». Sestdien, 6. jūlijā, no plkst. 14.00 līdz 15.30 uzstāsies folkloras kopas «Atbalss» no Baškīrijas, «Dzieti», «Jumaleņa», lietuviešu lauku kapela «Jurginas» un Nīcas etnogrāfiskais ansamblis. Svētdien ar SIA Lattelecom atbalstu būs iespēja tiešraidē brīvā dabā no plkst. 10.00 vērot Dziesmu svētku gājienu, bet no plkst. 19.00 Dziesmu svētku noslēguma koncerta «Līgo».

Tropu Tauriņu mājā no Dienvidamerikas un DA Āzijas tauriņu audzētājiem saņemtas 150 kūniņas ar smaragda dižtauriņiem, stiklspārņiem, zilajiem morfīdiem un helikonīdiem, kas no kūniņām izlidos tieši Puķu Balles laikā.

Stādu tirdziņš ar Latvijas stādu audzētāju piedāvājumu iepriecēs ikvienu dārza mīļotāju.

Masu mediju pārstāvji ceturtdien, 4. jūlijā plkst. 10.00 laipni aicināti pirmie iepazīties ar «Rīgas Puķu Balles 2013» izstādēm un programmu!

Plašāka informācija: http://www.botanika.lu.lv/.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu