Arī tev ir netīrs dīvāns ar vēsturi? Lūk, veidi, kā to iztīrīt!

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Ir brīži, kad mums visiem patīk laiski zvilnēt uz dīvana, bet pēc ilgākas tā lietošanas sajūsma vairs nav tik liela, jo netīrs dīvāns nav ne acij, ne sajūtām tīkams. Drupačas, izlieti dzērieni, dzīvnieku spalvas, netīrumi un taukainu roku atstāti traipi liek tavam dīvānam izskatīties noplukušam. Tātad laiks rīkoties! Diynetwork.com dalās ar veidiem, kā iztīrīt dīvānu tā, lai ar baudu vari tajā atlaisties un noskatīties kaut visas sava mīļākā seriāla sezonas.

 
Foto: Depositphotos.com

Vai var iztikt bez putekļusūcēja?

Nē! Ja ir pieejams, tad izmanto rokas putekļusūcēju, ja nav, tad – parastā putekļusūcēja komplektā esošās birstītes, lai noņemtu netīrumus no dīvāna virsmas. Noteikti izsūknē rievas un spraugas, kurās uzkrājas netīrumi, pārtikas drupačas un dzīvnieku spalvas. Ja dīvāna daļas iespējams atdalīt, izdari to un iztīri no visām pusēm. Ja dzīvnieku spalvu ir daudz, izmanto drēbju tīrāmo rullīti, lai noņemtu lielāko daļu spalvu, ar kurām putekļusūcējs varētu netikt galā.

 
Foto: Depositphotos.com

Ko darīt ar koka un metāla virsmām?

Noslauki dīvāna kājas un citas tā daļas, kuras nav apvilktas ar audumu, ar drāniņu, kura saslapināta siltā ziepjūdenī.

 
Foto: Depositphotos.com

Ko nozīmē tīrīšanas veidu apzīmējumi?

Atrodi uz dīvāna birku un izlasi instrukciju, kā tīrīt šo mīksto mēbeli. Lūk, etiķetēs atrodamie apzīmējumi:

  • WS - izmanto vieglu mazgāšanas līdzekli un tvaika putekļusūcēju vai sausās tīrīšanas līdzekļus kopā ar ūdeni. Bieži gan nav sastopams šis apzīmējums. Ja iespējams, tad labāk tīrīšanu atstāt profesionāļu ziņā.
  • S - tikai sausā tīrīšana, kas nozīmē atbilstošu ķīmisko līdzekļu izmantošanu vai arī profesionāļu palīdzību.
  • X – nedrīkst izmantot ūdeni, tikai putekļusūcēju.
  • W – tev ir paveicies, jo tīrīšanai var izmantot ūdeni un atbilstošus mīksto mēbeļu tīrīšanas līdzekļus.
 
Foto: Depositphotos.com

Kā tīrīt dažādus traipus?

Traipi ir dažādi, arī līdzekļi to tīrīšanai. Vari izmantot veikalā pieejamos tīrīšanas līdzekļus vai arī pagatavot pats no dabīgām sastāvdaļām, kuras atrodamas tavā virtuvē. Mājās gatavotie tīrīšanas līdzekļi ir lētāki un draudzīgāki dabai. Lūk, veidi, kā tīrīt dažādus dīvānus:

  • Auduma apdare: sajauc 1/4 glāzes galda etiķa ar 3/4 silta ūdens un 1 ēdamkaroti trauku mazgājamā līdzekļa. Iepildi pudelē ar izsmidzināmu uzgali un izsmidzini uz traipa. Berzē ar tīru lupatiņu, līdz traips pazūd. Izmanto otru lupatiņu, samitrinātu tīrā ūdenī, lai noņemtu ziepes. Pēc tam nosusini ar tīru dvieli.
  • Ādas apdare: sajauc 1/2 glāzes olīveļļas ar 1/4 glāzes etiķa un iepilda pudelē ar izsmidzinātāju. Apsmidzini dīvāna virsmu un nopulē ar mīkstu auduma lupatiņu.
  • Sintētiska apdare: sajauc 1/2 glāzes etiķa ar 1 glāzi silta ūdeni un 1/2 ēdamkaroti šķidrā trauku mazgāšanas līdzekļa, pildi pudelē ar izsmidzinātāju. Samitrini netīro vietu un berz ar maigu drānu, līdz traips pazudis.
 
Foto: Depositphotos.com

Vai dīvānam ir svarīgi nožūt ātri?

Izmanto dvieli, lai uzsūktu jebkuru mitrumu no dīvāna virsmas. Ļauj tam izžūt. Ja dīvāns ir izteikti mitrs, vari izmantot ventilatoru, kurš uzstādīts tā, lai gaisa plūsma ir vērsta uz dīvānu un to ātri izžāvē. Ūdens ilgstošā iedarbībā var atstāt uz audumiem pleķus un pat izraisīt pelēšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu