Kā kopt ziemas mēteli, lai tas kalpotu ilgāk?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pexels.com

Lai arī ziemas mums ir ļoti mainīgas gan temperatūru, gan laikapstākļu ziņā, tas nemaina faktu, ka iemīļotais mētelis tiek nēsāts gandrīz ik dienu. Jo tas bijis dārgāks, jo vēlme to nēsāt ilgāk ir lielāka. Tā kā ziemā piedzīvojam ne tikai sniegu, bet arī vēju un lietu, mēteļa audums tiek pakļauts dabīgam nolietojumam. Lai palīdzētu tev saglabāt mēteļa labo izskatu pēc iespējas ilgāk, goodhousekeeping.co.uk dalās ar dažiem ieteikumiem, kuros ir vērts ieklausīties.

  • Pēc katras nēsāšanas reizes izmanto raupjāku dvieli vai birsti, kas paredzēta zamšam, lai notīrītu mēteli.
  • Nežēlo naudu, lai iegādātos labus, izturīgus pakaramos; smagajiem mēteļiem ir nepieciešams kārtīgs atbalsts. Pretējā gadījumā mēteļa pleci var izstaipīties.
  • Nav nepieciešams mēteli nest uz ķīmisko tīrītavu ar katru iegūto mazāko traipu, vispirms pamēģini traipu izberzt ar aukstu ūdeni vai gāzētu minerālūdeni.
  • Ir svarīgi, lai tavs mētelis saņemtu pēc iespējas vairāk svaiga gaisa, šādi audumam liekot izskatīties jaunākam un «svaigākam». Izmanto katru iespēju to uzvilkt ārpus mājas.
  • Lai kabatas saglabātu formu, iztukšo tās pēc katras nēsāšanas reizes.

Pirms noliksi mēteli glabāšanā uz vasaru, aiznes to uz ķīmisko tīrītavu vai arī, ja iespējams, izmazgā to mājās. Jo tīrāks būs mētelis, jo mazāka iespējamība, ka tajā varētu sasūkties dažādi nepatīkami aromāti, kā arī iemitināties kodes.

Ja mēteli mazgāsi mājās, tad noteikti pārliecinies, ka tas notiks saudzīgajā režīmā ar siltu vai aukstu ūdeni. Kad mētelis ir izmazgāts, nekādā gadījumā to neliec veļas žāvētājā, šādi to var gadīties samazināt par vairākiem izmēriem. Ja mētelī pēc mazgāšanas uzkrājies daudz lieka ūdens, izklāj to uz liela dvieļa un ieritini mēteli tajā, tad izspied lieko ūdeni. Mēteli vēlams žāvēt horizontālā stāvoklī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu