Mazdārziņš uz palodzes: laiks rukolai un spinātiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Nemanot jau sācies februāris, kas nozīmē, ka pavasaris drīz jau klāt. Bet, ja vēlamies jau agrāk sajust patīkamo zaļumu smaržu un garšu, tad ir īstais laiks vilkt ārā podiņus vai kastītes, iegādāties sēklas un pārējo, kas nepieciešams, lai uz palodzes radītu īstu pavasari. Februāris ir piemērots, lai sētu rukolu, mizunu un spinātus, raksta izdevums «100 labi padomi».

RUKOLA ir Vidusjūras reģiona augs, ko izmanto kā lapas salātiem un garšaugu mērcēm. Tam ir pipariem līdzīga garša, kas augot ilgāk kļūst asāka. Rukola aug ātri, jau pēc nedēļas kopš iesēšanas būs redzami pirmie asni. Tikko izaugušai rukolai lapas ir mīkstas, pilnībā izaugušai lapas ir raupjākas. Rukolu var pievienot pesto mērcei bazilika vietā.

MIZUNA – japāņu salātu šķirne, kas iecienīta Āzijas valstīs. Robotās lapas ir līdzīgas rukolai un pieneņu lapām, ir sīva, piparota garša un pikants aromāts. Mizunas lapas noderēs gan salātiem, gan arī sautējumiem. Tās lapas ēdamas jebkurā stadijā.

MINI SPINĀTI - to lapas ir maigas un saldenas ar nelielu pikantuma piedevu. Perfekti iederēsies salātos, bet var pievienot arī veselīgos kokteiļos, kā arī cept un sautēt. Pirmie dzinumi parādās diezgan ātri, bet ieteicams tomēr nogaidīt nedaudz vairāk kā mēnesi, lai novāktu ražu. Ieteicams lapas plūkt no ārpuses, šādi augs turpinās ražot iespējami ilgāk.

Ieteikums: lai mazās lapiņas neizrautu ar saknēm, tās var griezt ar šķērēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu