Kā sakopt stikla keramiskās plīts virsmu ar dabīgiem līdzekļiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Daudzas saimnieces, kā arī saimnieki atzīs, ka stikla keramiskās plīts virsmas izskatās daudz labāk nekā gāzes plītis vai to virsmas. Papildus iespējamas arī vairākas funkcijas ar programmu un temperatūru pielāgošanu savām vēlmēm. Bet daļa kulināru nekautrēsies arī atzīt, ka šo virsmu kopšana nav patīkamākais no pienākumiem - reizēm keramiskās virsmas notīrīšanu var nodēvēt par neiespējamo misiju. Šādos gadījumos jums izlīdzēs kopšanas un tīrīšanas ieteikumi no «100 labi padomi».

  • Atliek tik atstāt pienu, kurš sildās katliņā, bez uzraudzības, kā nemanot visa plīts būs pienā. Arī tauki - plīts virsma bez tiem nav iedomājama, atliek tik pacelt pannas vāku, kad gatavojam ko eļļā, lai tie izsprakšķētu uz visām pusēm. Šādos gadījumos vislabāk notīri virsmu (var arī siltu) uzreiz ar mitru lupatiņu, lai netīrumi nepiedeg.
  • Ja virsma ir atdzisusi un uz tās ir kas piededzis, var darboties ar piedeguša katla tīrīšanas metodi - uzlej nedaudz ūdens un uzkarsē, tad ar koka lāpstiņu nokasa visu piedegumu.
  • Pamatīgākiem piedegumiem noderēs soda. Samitrini plīts virsmu ar ūdeni, uzber sodu nežēlojot, tad atstāj uz pāris stundām, lai iedarbojas. Noslauki ar mitru lupatiņu.
  • Ja mājās ir pieejami pelni (no krāsns vai kamīna), tad izmantojami ir arī tie. Uzber uz piedegušās virsmas un noberz ar mitru avīzi. Pēc tam noslauki ar sausu avīzi.
  • Ik pa laikam plīts virsmu var norīvēt ar izspiesta citrona pusi.
  • Plīts virsmai izmantojams ir arī vazelīns - tas aizkavēs tādu traipu veidošanos, kas paliek pēc katlu un pannu noņemšanas. Vispirms uzsmērē to uz virsmas, pēc tam nopulē ar sausu lupatiņu.
  • Izrādās, noderīga būs arī zobu pasta - ar to iespējams noņemt piedegumus, un, ja ir kādas nelielas skrambas virsmā, tad, nopulējot tās ar zobu pastu, vizuāli tās vairs nebūs manāmas.
  • Vēl kāds iedarbīgs līdzeklis - sajauktas šķidrās ziepes ar sodu. Ierīvē tās netīrajā plīts virsmā (sausā), ar mitru lupatu noslauki, tad ar sausu nopulē.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu