Saimnieces triki: švīkas uz zābakiem - vai iespējams atbrīvoties?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Mēs varam būt tik izveicīgi, cik vēlamies, bet visas ielu bedres nepārzinām un apmalīšu augstumus arī ne. Rezultātā apaviem bez švīkām un skrambām neiztikt. Ja rievas ir dziļas, tad palīdzēt varēs apavu meistars, bet, ja skrambas ir nelielas, tad par meistaru vari kļūt pats. Šoreiz izmēģināsim metodi, kas nogludina nelielos skrāpējumus un vizuāli apaviem liek izskatīties labāk.

Nepieciešams būs tik vien kā ūdens, dzeramā soda un mīksta lupatiņa.

Pirms centies atbrīvoties no skrambām uz apaviem, pārliecinies, ka tie ir tīri un sausi (vēlams). Ja nepieciešams, noņem liekos netīrumus no tiem. Tad iemērc lupatiņu ūdenī, pēc tam sodā, un apļveida kustībām ierīvē sodu apavu bojātajās vietās. Sodu var izmantot salīdzinoši daudz, bet berzēt gan nevajadzētu pārāk spēcīgi. Kad visas skrambas ierīvētas, noslauki sodu ar mitru lupatiņu.

Vizuālo skatu un apavu materiāla kvalitāti noteikti uzlabos atbilstoša kopjošā līdzekļa izmantošana, tāpēc izmanto vasku vai citu līdzekli, lai uzklātu apaviem pēc sodas ierīvēšanas. Ieteicams arī nopulēt ar sausu lupatiņu spīduma iegūšanai.

Foto: Jānis Škapars/Tvnet

Piezīme: mitri ādas apavi vienmēr būs nedaudz tumšāki, pēc izžūšanas tie atgūst sākotnējo krāsu. Savukārt ar vasku, kas paredzēts ādas apaviem, nevajadzētu aizrauties, jo ar katru tā uzklāšanas reizi apavi, kuri nav melnā krāsā, kļūst nedaudz tumšāki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu