10 vienkārši veidi, kā mājā radīt patīkamu smaržu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Ļoti iespējams, ka būsi piedzīvojis brīdi, kad, pārnākot mājās no garas darba dienas un sperot soli pāri slieksnim, gaisā sajūti virmojam netīkamu aromātu. Tie mēdz būt ne tikai sastāvējušies produkti ledusskapī, bet arī mitru dvieļu smaka vannasistabā vai vēl citas vietas un lietas mājās, kas rada dažādus ne tik tīkamus aromātus un liek zaudēt svaiguma sajūtu. Par laimi, to iespējams ātri labot, ziņo popsugar.com. Uztaisi pats dažādus gaisa atsvaidzinātājus, sarūpē vairāk telpaugu un ievēro dažus tīrīšanas padomus, lai mājās būtu jūtams svaigums un patīkama smarža.

 
Foto: Depositphotos.com

Sveces

Aromātiskās sveces padarīs telpas mājīgākas, kā arī palīdzēs tām smaržot - svaigi, intīmi vai noteiktiem svētkiem atbilstoši, atkarībā no aromāta, kuru izvēlēsies. Papildus sveces aizgaiņā slikto enerģiju, kas sakrājusies telpā, kā arī vienkārši piešķir patīkamu noskaņu.

 
Foto: Depositphotos.com

Gaisa atsvaidzinātājs ar ēteriskajām eļļām

Ja nevēlies sveces atstāt bez uzraudzības, bet vēlies kādu palīgu, kuram nav jāpievērš īpaša uzmanība, ieteicams iegādāties ēterisko eļļu difūzerus (nelieli trauki, kuros uzglabā aromātiskās eļļas) ar aromātiskajiem kociņiem. Tie var piešķirt mājai lielisku smaržu mēnešiem ilgi, atliek vien izvēlēties sev tīkamāko aromātu. Vari gaisa atsvaidzinātāju uztaisīt arī pats - trauciņā ar šauru kakliņu iepildot ēterisko un mandeļu eļļu (30:70), pēc tam ievietojot koka irbulīšus.

 
Foto: Depositphotos.com

Vannas istaba

Cik bieži tu patiesībā kārtīgi iztīri vannas istabu? Būtu vajadzīgs vismaz reizi nedēļā šajā telpā veikt ģenerālo tīrīšanu, īpaši pievēršot uzmanību tām vietām, kuras ikdienā nepamani. Bez kārtīgas, regulāras un pastiprinātas tīrīšanas agrāk vai vēlāk vannas istabā radīsies netīkami aromāti.

 
Foto: Depositphotos.com

Gaisa attīrītājs

Laba gaisa attīrītāja iegāde nav lēts prieks, tomēr šis būtu labs ilgtermiņa ieguldījums. Gaisa attīrītājs ne tikai atbrīvo no kaitīgām un piesārņojošām vielām, bet arī padara māju mazāk putekļainu. Tas padara māju smaržīgāku un gaisu spirgtāku.

 
Foto: Depositphotos.com

Maize

Kas gan varētu likt mājai smaržot labāk kā tikko ceptas maizes aromāts? Ir neskaitāmi daudz vienkāršu maizes recepšu, atrodi savu, izcep to un iegūsi ne vien gardu maizi, bet arī lielisku smaržu mājās.

 
Foto: Depositphotos.com

Tauki virtuvē

Ja tu bieži gatavo, virtuvē sāks uzkrāties tauki, pat tajās vietās, par kurām nespēsi uzreiz iedomāties. Sakrājoties biezākā slānī, tie sāk smakot, tāpēc ieteicams no tiem atbrīvoties. Uz citrusa bāzes veidotie tīrītāji dara brīnumus, noņemot dažādus netīrumus, kā arī atstāj patīkamu aromātu.

 
Foto: Depositphotos.com

Lavandas maisiņi

Auduma maisiņus piepildi ar kaltētu lavandu, aizšuj vai aiztaisi, lai no tiem nekas neizbirtu, un piekarini tajās telpās, kurās nepieciešams uzlabot aromātu. Lavandu vari aizstāt arī ar kādu citu spēcīgi smaržojošu augu.

 
Foto: Depositphotos.com

Iemīļotie aromāti

Viens no labākajiem gaisa aromatizētājiem ir tas, kuru vari pagatavot uz plīts. Apvieno savas iecienītākās smaržas, kā, piemēram, citruss, kanēlis, krustnagliņas vai citas - liec tās katliņā, pārlej ar ūdeni un vienkārši karsē, līdz māja piepildās ar smaržu.

 
Foto: Depositphotos.com

Istabas augi

Nav noslēpums, ka istabas augi ir vieni no labākajiem dabīgajiem gaisa attīrītājiem. Daudzi augi palīdz telpu piepildīt ar papildu skābekli un absorbē toksiskās un ķīmiskās vielas, tādējādi piešķirot telpām svaigumu.

 
Foto: Depositphotos.com

Savs gaisa atsvaidzinātājs

Ziemas periodā, kad nav īsti patīkami vērt vaļā logus un ilgstoši vēdināt istabas, pagatavo pats savu gaisa atsvaidzinātāju. Tev būs nepieciešama uzpildāma pudelīte ar izsmidzināmu uzgali, ēteriskā eļļa pēc izvēles un ūdens. Pudelītē ielej ūdeni un pievieno dažas piles eļļas, atkarībā no tā, cik intensīvu aromātu vēlies. Izsmidzini telpā, cik bieži un daudz vēlies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu