Pārāk dārgs vai pārāk mīļš: kā pagarināt sporta apģērba mūžu?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Jaunā gada sagaidīšana nereti sākas ar kādu apņemšanos, piemēram, sākt biežāk sportot. Apņēmības vadīti, iegādājamies sporta apģērbu, tomēr sporta tērps, kas ir tiešā saskarē ar ķermeni, prasa vislielākās rūpes. Sporta tērpa audumi nereti ir veidoti no sintētiska materiāla, kas var slikti reaģēt parastā mazgāšanas režīmā un mazināt apģērba mūža garumu. Lai cilvēki pavadītu mazāk laika veļas mazgāšanā un vairāk laika veltītu sev, Samsung apkopojis dažus ieteikumus, lai ilgāk uzturētu sporta apģērba kvalitāti.

Sporta apģērbu ieteicams mazgāt pēc iespējas ātrāk

Ja pēc intensīva treniņa apģērbs ir izmircis, tad jācenšas drēbes likt mazgāšanā pēc iespējas ātrāk. Ja neizdodas tās mazgāt uzreiz, tad apģērbu ir nepieciešams kārtīgi izžāvēt pirms mazgāšanas. Sasvīdušas drēbes nodrošina labvēlīgu vidi smaku izraisošām baktērijām. Daži ražotāji iesaka drēbes izgriezt uz otru pusi pirms mazgāšanas, jo tieši iekšpusē sakrājas visvairāk netīrumu. Ieteicams rūpīgi izlasīt ražotāja norādījumus, kas parasti ir uzrakstīti uz apģērba birkas.

Veļas pulveri izmanto prātīgi un centies izvairīties no mīkstinātājiem un balinātājiem

Kokvilnas apģērbiem veļas pulveris palīdz atbrīvoties no netīrumiem, tomēr sporta tērpiem tas var nepalīdzēt pret smakām un sviedru traipiem. Jo vairāk veļas pulvera, jo labāk izmazgāsies – mīts! Veļas mašīna izmanto mazu devu veļas pulvera mazgāšanas procesā. Ja tiek izmantots pārāk liels daudzums pulvera, tad tas nogulsnējas uz drēbēm, neļauj pazust nepatīkamajiem aromātiem un var izraisīt ādas kairinājumu treniņu laikā. Mīkstinātājam un balinātājam ir bēdīga slava – iznīcina auduma elastību un sporta apģērba īpašības. Lai uzturētu augstu apģērba kvalitāti, jāizmanto veļas pulvera daudzums, kāds ir norādīts uz veļas pulvera iepakojuma, un jāizvairās no mīkstinātājiem.

Ieteicami saudzīgi režīmi un mazāka ūdens temperatūra

Lai gan uz apģērba birkas varētu būt norādīts, ka nedrīkst izmantot centrifūgu, to ir iespējams mazgāt veļas mašīnā, kurai ir īpašie mazgāšanas režīmi. Jaunākām veļas mašīnām ir saudzīgie mazgāšanas režīmi, kā arī režīms, ko pielīdzina mazgāšanai ar rokām. Tie ir saudzīgāki pret audumu, kas ir īpaši nozīmīgi kvalitātes saglabāšanā. Sporta apģērba mazgāšanai veļas mašīnā ieteicams izvēlēties vēsāku ūdeni un veļas pulvera daudzumu, kas atbilst mazgājamajām drēbēm. Kopā ar sporta tērpu var likt arī citas drēbes, kurām der tie paši mazgāšanas režīmi. 30 grādus silts ūdens būtu piemērots sporta apģērba mazgāšanai. Karsts ūdens bojā smalkākus audumus, var izraisīt saraušanos un bojā sintētisko audumu īpašības. Remdens ūdens attur krāsu no balēšanas, ļaujot apģērbam ilgi izskatīties jaunam, un var izmazgāt pat pašus smalkākos audumus, saglabājot to īpašības.

Sporta apģērbu ir ieteicams pēc mazgāšanas uzreiz izņemt no veļas mašīnas, žāvēt to izklātā veidā un ieteicams nežāvēt tiešā saules gaismā, jo tā varētu sabojāt auduma elastību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu