Saimnieces triki: tik grūti tīrāmais velūrs - kā sakopt apavus?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Nu jau arī mēs ar savām nepastāvīgajām ziemām esam iecienījuši velūra apavus - kurš mākslīgos, kurš dabīgos. Ar melniem apaviem problēmu ir mazāk, bet ja sievietes izvēlas krēmkrāsas zābaciņus vai vīrieši gaiši brūnus, tad netīrumi un švīkas ir daudz pamanāmāki. Tīrīt ar mitru lupatiņu nebūtu ieteicams, šādi var tikt pie izraibinātiem apaviem ar gaišākiem un tumšākiem laukumiem.

Viss, kas tev būs nepieciešams šāda materiāla apavu tīrīšanai, - gaiša dzēšgumija. Izmanto tieši tāpat, kā dzēšot uz papīra - rīvējot pret virsmu. Šādi atbrīvosies gan no dubļu pilieniem, gan švīkām, kas rodas, apaviem saskaroties vienam ar otru. Dzēšgumijas palieku noņemšanai izmanto nelielu birstīti, noderīga var būt arī nolietota zobu birste. Ja apavu zole ir no gumijas, tad tās tīrīšanai var izmantot roku dezinfikatoru un vates plāksnītes - vienkārši noberžot netīrumus.

Lai mākslīgā vai dabīgā velūra apavi ilgāk saglabātos labā izskatā, izmanto atbilstošus kopšanas līdzekļus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu