Saimnieces triki: testējam dažādus apavu kopšanas paņēmienus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Vasarā varam iet basām kājām vai sandalēs, bet ziemā bez slēgtiem apaviem neiztiksim. Zābaki - īsāki vai garāki, kurpes - siltākas vai plānākas, bet, ilgāku laiku tās nēsājot, švīkas, netīrumi un sāls pleķi būs neizbēgami. Apkopojām četrus veidus, kā cīnīties ar apavu nolietojumu vai nēsātāja neveiklību, lai kāju ietērpi izskatītos acij tīkamāki un kalpotu kaut nedaudz, bet ilgāk.

Baltās zoles

Svarīgākais, kas nepieciešams, būs roku dezinfikators un vates plāksnītes. Samitrina vati ar dezinfikatoru un cītīgi noberž baltās zoles. Rezultāts noteikti ir labāks, nekā tīrot vienkārši ar ūdeni. Ja tomēr vēl palikušas tumšas švīkas, nedaudz, bet ne pilnībā, var palīdzēt dzēšgumija.

Nelielas švīkas un skrāpējumi

Nepieciešams būs tik vien kā ūdens, dzeramā soda un mīksta lupatiņa. Pirms centies atbrīvoties no skrambām uz apaviem, pārliecinies, ka tie ir tīri un sausi (vēlams). Ja nepieciešams, noņem liekos netīrumus no tiem. Tad iemērc lupatiņu ūdenī, pēc tam sodā, un apļveida kustībām ierīvē sodu apavu bojātajās vietās. Sodu var izmantot salīdzinoši daudz, bet berzēt gan nevajadzētu pārāk spēcīgi. Kad visas skrambas ierīvētas, noslauki sodu ar mitru lupatiņu.

Sāls traipi

Nepieciešams tikai galda etiķis, ūdens un lupatiņa. Sajauc nelielā traukā etiķi ar ūdeni (50/50), iemērc tīru lupatiņu vai dvieli un vieglām apļveida kustībām notīri sāls traipus. Ja nepieciešams, procesu var atkārtot. Pēc tīrīšanas ar šo šķīdumu, ļauj apaviem nožūt.

Netīrumi uz velūra

Viss, kas tev būs nepieciešams šāda materiāla apavu tīrīšanai, - gaiša dzēšgumija. Izmanto tieši tāpat, kā dzēšot uz papīra, - rīvējot pret virsmu. Šādi atbrīvosies gan no dubļu pilieniem, gan švīkām, kas rodas, apaviem saskaroties vienam ar otru. Dzēšgumijas palieku noņemšanai izmanto nelielu birstīti, noderīga var būt arī nolietota zobu birste. Ja apavu zole ir no gumijas, tad tās tīrīšanai var izmantot roku dezinfikatoru un vates plāksnītes - vienkārši noberžot netīrumus.

Svarīgi! Lai apavi ilgāk saglabātos vizuāli pievilcīgi un kalpotu ilgāk, izmanto materiālam atbilstošus kopjošos līdzekļus!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu