Kā ilgāk saglabāt tulpes vāzē un puķpodā svaigas?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pexels.com

Līdz ar pavasara atnākšanu vieni no iecienītākajiem ziediem, ko labprāt dāvinām, kā arī saņemam, ir tulpes. Krāsu toņi tām ir visdažādākie – sākot no dzeltena līdz pat tumši violetam, arī šķirnes tām pieejamas kā klasiskas, tā arī neierastas. Bet, lai ilgāk saglabātu savu prieku par pavasara vēstnesēm, noderīgi būs padomi, kas palīdzēs ilgāk skaistos ziedus saglabāt svaigus.

  • Ja ziedi līdz vāzei mērojuši īsu ceļu, var teikt, no piemājas dobes, tad pietiks, ja kātus mazliet iegriezīsi. Bet, ja tulpes tiek iegādās veikalā un vāzē ar ūdeni nonāks pēc ilgāka laika, tad vispirms tām vajadzētu nogriezt kātu galus un tikai tad iegriezt tajā. Šādi ziedi labāk uzsūks ūdeni.
  • Ja tulpēm atsevišķas lapas ir salauztas, savītušas vai «saburzītas», tad vēlams tās noņemt. Šādi tās saglabāsies ilgāk svaigas, kā arī labāk izskatīsies.
  • Katru dienu vēlams sekot līdzi, lai vāze ar ziediem vismaz līdz pusei būtu piepildīta ar ūdeni. Kā arī nevajadzētu likt tulpes kopā ar narcisēm. No narcišu kātiem izdalās gluma viela, kas tulpju kātus var aizsprostot, šādi liedzot vajadzīgā ūdens daudzuma piekļuvi ziediem.
  • Savukārt podos ziedošām tulpēm nebūt nav nepieciešams tik liels ūdens daudzums. Tā kā tās gūst spēku no sava sīpola, tad būs pietiekami ar glāzi ūdens nedēļā.
  • Ieteicams tulpju podiņus neturēt arī tiešos saules staros uz palodzes vai arī virs radiatoriem.

Vairāk padomu atradīsi žurnālā «100 Labi Padomi».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu